Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η οικονομική κρίση διαμορφώνει... τις βάσεις στις Πανελλήνιες

Η οικονομική κρίση διαμορφώνει... τις βά...

Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Ξεκινούν την Δευτέρα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους 90.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β), ενώ την Τρίτη αρχίζουν οι εξετάσεις για τους περίπου 22.000 υποψηφίους των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α). Οι εξετάσεις ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής: Αρχές Οικονομίας.

Η διαμόρφωση των βάσεων εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες

- Τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές

- Ο αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων

- Η σχέση ζήτησης – προσφοράς θέσεων.

Φέτος τον πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση θα παίξει η… οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές της περιοχής, όπου κατοικούν, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα για τις περισσότερες οικογένειες να συντηρήσουν δεύτερο σπίτι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις πάντως το ενδιαφέρον των υποψηφίων εστιάζεται σχεδόν στις ίδιες σχολές με πέρυσι. Η Νομική, τα Παιδαγωγικά, τα Πολυτεχνικά, οι Αστυνομικές και οι Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν και φέτος την τιμητική τους.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Π. Πικραμμένος, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας διαπίστωσε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις, οι οποίες καθόλου δεν θα επηρεαστούν από τις εκλογές

«Χαίρομαι πολύ να πω ότι διαπίστωσα ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης, όλα να εξελιχθούν ομαλά, διότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία των οικογενειών και πραγματικά ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης να εξελιχθούν όλα ομαλά», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Οι εξετάσεις πάντως θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου. «Έχουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίσαμε το θέμα των εκλογών, εντός της εξεταστικής περιόδου. Θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία», είπε η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις