Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχελάκης και Κώστας Μπακογιάννης οι "προξενητές" στον "γάμο" Σαμαρά - Ντόρας

Μιχελάκης και Κώστας Μπακογιάννης οι &qu...

Πιθανόν μέσα στην ημέρα οι επίσημες ανακοινώσεις

Η συμπόρευση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με τον κ. Αντ. Σαμαρά είναι οριστική και αναδιατάσσει τις ισορροπίες στην ευρύτερη κεντροδεξιά, αφού δημιουργεί ένα σχήμα, μια κεντροδεξιά συμμαχία, στα πρότυπα της κεντροαριστερής συμμαχίας της «Ελιάς» του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι. Οι λεπτομέρειες έχουν σχεδόν ρυθμιστεί και όλα είναι έτοιμα για την αναγγελία του…πολιτικού γάμου, μετά το διαζύγιο που εκδόθηκε το Μάιο του 2010 με την απόφασή της να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο εν αντιθέσει με την επιλογή για καταψήφιση του κ. Σαμαρά.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. δεν αποκλείουν, ακόμα και εντός της ημέρας, να ανακοινωθεί η εκλογική συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού χθες το βράδυ, όπως γράφει το "Βήμα", υπήρξε και νέα συνάντηση των…«ειδικών διαμεσολαβητών» ή γεφυροποιών, των κκ. Ι. Μιχελάκη (εκπροσώπου της ΝΔ) και Κ. Μπακογιάννη (δημάρχου Καρπενησίου και υιού της κυρίας Μπακογιάννη).

Παρά τις εκατέρωθεν ενστάσεις, τόσο από στελέχη της Ν.Δ. (ακραιφνείς προεδρικούς) και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι διαδικασίες επανασύνδεσης κινήθηκαν πολύ γρήγορα, έγιναν με άκρα μυστικότητα και χωρίς πολλές διαρροές.

Εξάλλου, οι ισορροπίες ήταν ιδιαίτερα λεπτές και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να διαταραχθούν και να δημιουργήσουν τα αντίθετα αποτελέσματα, από το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης των ευρωπαϊκών και φιλελεύθερων δυνάμεων που έθεσε ως βασικό αίτημα από την πρώτη στιγμή ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις