Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα της Β’ λυκείου «Πολιτκή και Δίκαιο»

Να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα  της...

Ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Γ. Παναγιωτόπουλος μετά από σημερινή συνάντηση με την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας θα αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο

Συνάντηση του προεδρείου της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας και καθηγητών του κλάδου ΠΕ13 (νομικών πολιτικών επιστημών) πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 17 Μαίου 2012 με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παναγιωτόπουλο με θέμα την κατάργηση του μαθήματος «Πολιτική και Δίκαιο».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της κατάργησης του μαθήματος Πολιτική και Δίκαιο από υποχρεωτικό και μετατροπής του σε επιλογής για τη Θεωρητική Κατεύθυνση της Β΄ Λυκείου.

Κατά τη συνάντηση οι καθηγητές κατέθεσαν στον Περιφερειακό Διευθυντή κύριο Παναγιωτόπουλο, το ψήφισμα που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (Π.Ε.Ν.Π.Ε.), στο οποίο τονίζεται η σπουδαιότητα της παραμονής του εν λόγω μαθήματος στο σύνολο των υποχρεωτικών.

Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Γ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Αντιλαμβανόμενος το θέμα που έχει προκύψει και γνωρίζοντας τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα υποβάλλω υπόμνημα στηρίζοντας τους λόγους του ψηφίσματος για την σημαντικότητα του μαθήματος, καθώς θεωρώ ότι είναι θετικό για τη διατήρηση των δημοκρατικών θεσμών, κάθε Έλληνας μαθητής να διδάσκεται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν από το Σύνταγμα. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης, να προετοιμάσει τους μαθητές για μια είσοδο στην κοινωνία με όλα τα εχέγγυα που θα τους καθιστούν υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις