Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Χρυσό" κόλπο από ειδικό φρουρό

"Χρυσό" κόλπο από ειδικό φρουρό

Είχαν στήσει παράνομο... video club σε ιστοσελίδα του Internet

Είχαν στήσει παράνομο... video club σε ιστοσελίδα του Internet και διέθεταν ταινίες την ίδια στιγμή που παίζονταν στους κινηματογράφους. Ο διαχειριστής του πειρατικού site, ένας ειδικός φρουρός, κατάφερε να ζημιώσει με το αστρονομικό ποσό των 15.000.000 ευρώ τις εταιρείες που είχαν τα δικαιώματα!

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός και ο συνεργός του, υπάλληλος του ΙΚΑ, πίστευαν ότι είχαν βρει το «χρυσό» κόλπο για να θησαυρίσουν.

Ομως έπειτα από έρευνες που έκανε η Υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, αφού πρώτα συνελήφθησαν οι δύο δράστες.

Ετσι ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής και ο 46χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες για απάτες και παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα ο 30χρονος ειδικός φρουρός συνελήφθη τη στιγμή που ήταν στην υπηρεσία του και εκτελούσε χρέη φρουρού στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθη και αυτός κοντά στην υπηρεσία του.

Η έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος των δύο συλληφθέντων η Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων.

Από τη δραστηριότητά τους, μέσω της ηλεκτρονικής τους ιστοσελίδας με τις ταινίες και τα βιντεοκλίπ, οι εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα δικαιώματα υπολογίζουν ότι η οικονομική ζημιά τους ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ.

Αμέσως οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και διαπίστωσαν πως οι δύο διαχειριστές έπαιζαν ταινίες που το ίδιο χρονικό διάστημα τις παρακολουθούσε το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες. Με ένα μικρό ποσό συνδρομής ο χρήστης της ιστοσελίδας μπορούσε να τις «κατεβάσει» και να τις δει απευθείας στον δικό του υπολογιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η ιστοσελίδα λειτουργούσε με μηνιαίες συνδρομές των ενδιαφερομένων.

Συγκεκριμένα, το ποσό της συνδρομής για την εγγραφή κυμαινόταν από 7 έως και 15 ευρώ τον μήνα για τις ταινίες και σχεδόν ανάλογα ποσά για μουσικά βιντεοκλίπ αλλά και CD συγκροτημάτων, που μόλις είχαν κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά.

Από τους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν την έρευνα προέκυψε πως οι διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας κάθε μήνα εξοικονομούσαν ένα πολύ καλό ποσό από τις συνδρομές των χρηστών της ιστοσελίδας, οι οποίοι πλήρωναν για να «κατεβάσουν» τις ταινίες της προτίμησής τους.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο ειδικός φρουρός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ εις βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ.

Επίσης εις βάρος του υπαλλήλου του ΙΚΑ έχει ήδη διαταχθεί από τη διοίκηση του οργανισμού η ανάλογη διαδικασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις