Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aιγιάλεια: Φθηνότερος κατά 20% φέτος ο οβελίας

Aιγιάλεια: Φθηνότερος κατά 20% φέτος ο οβελίας

Ο κόσμος κάνει έρευνα αγοράς για να δει που κυμαίνονται οι τιμές

Πτώση της τάξεως του 20% σε σχέση με πέρυσι έχουμε το φετινό Πάσχα, στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις στο www.aigialeianews.gr, του προέδρου των Κρεοπωλών Αιγιαλείας Παναγιώτη Βούλγαρη, ο κόσμος κάνει έρευνα αγοράς για να δει που κυμαίνονται οι τιμές και να κάνει την τελική επιλογή του, ενώ οι παραγγελίες κινούνται με ικανοποιητικό ρυθμό: «Ο κόσμος ψάχνει, κάνει έρευνα αγοράς για να δει που κυμαίνονται οι τιμές και τα προϊόντα τα οποία θέλει.

Υπάρχει επάρκεια και ως προς τις τιμές είμαστε αρκετά χαμηλότερα από πέρυσι. Το ελληνικό αρνί και κατσίκι ελληνικό κυμαίνεται από 8,80 έως 9,80 ευρώ το κιλό και το εισαγόμενο αρνί και κατσίκι κυμαίνεται μέχρι 7,50 ευρώ. Το κοκορέτσι και οι γαρδούμπες είναι στα 10 ευρώ. Προς το παρόν οι παραγγελίες είναι ικανοποιητικές, μπορώ να πω.

Ίσως ο σταθερός καταναλωτής ψάχνει απόνωρίτερα να είναι σίγουρος για το πασχαλινό του τραπέζι. Το θετικό είναι ότι οι τιμές σε αρνί και κατσίκι είναι πτωτικές, περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε κατεβάσει τις τιμές και εμείς σαν καταστηματάρχες, προσπαθώντας να κάνουμε ότι δυνατό καλύτερο για τον καταναλωτή».

Ο κ. Βούλγαρης αναμένει την κίνηση να κορυφώνεται το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ επισημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να εμπιστεύονται τον παραδοσιακό κρεοπώλη: «Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο. Απλώς τώρα δεχόμαστε παραγγελίες, από πελάτες.

Ο καταναλωτής να προσπαθήσει να πηγαίνει στον παραδοσιακό κρεοπώλη τον οποίο εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Το αρνί δεν είναι πατάτα. Δεν μπορείς να τροποποιήσεις το αρνί, να το βάλεις σε ένα τσουβάλι μέσα και να το δώσεις στον καταναλωτή.

Είναι ευπαθές προϊόν και υπάγεται σε αγορανομικές διατάξεις. Έχουμε ορισμένους κανόνες, τους οποίους και πρέπει να τους ακολουθούμε, σαν πολιτεία, σαν καταστηματάρχες και σαν καταναλωτές».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις