Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Η σφαίρα που όπλισε το χέρι του ιδανικού αυτόχειρα είναι ίδια σφαίρα που απειλεί τις ζωές μας"

"Η σφαίρα που όπλισε το χέρι του ιδ...

Ανακοίνωση του Σωματείο των Εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου

Σε ανακοίνωση που έξεδωσε το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Αιγίου με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα αναφέρει τα εξής: "Η σφαίρα που όπλισε το χέρι του ιδανικού αυτόχειρα είναι ίδια σφαίρα που απειλεί τις ζωές μας και την κοινωνία καθημερινά.

Στο Σύνταγμα την Τετάρτη 4 Απρίλη (η επιλογή δεν είναι τυχαία, είναι άκρως συμβολική), ένας αγωνιστής συνάνθρωπος μας στέλνει μήνυμα για ξεσηκωμό όλων μας απέναντι στην πολιτική της πείνας, της εξαθλίωσης και του φασισμού.

Αρνείται ότι η αυτοκτονία και η απόγνωση είναι η λύση, μας προτρέπει όλους στο μαζικό, δυναμικό αγώνα. Στο γράμμα του τα λέει όλα.

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)».

Όλοι στους δρόμους τώρα. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί  μοιρολατρικά να παρακολουθούν την εντεινόμενη βαρβαρότητα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, κάθε μαζικό φορέα και συλλογικότητα σε κοινό αγώνα. Σύσκεψη ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Παρασκευή 6/4/12 στις 7.30μ.μ. Ε.Κ.Π."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις