Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκληρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής Αρχής από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους

Σκληρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής Αρχ...

Με αφορμή τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των Δημοτικών Υπαλλήλων της Πάτρας αναφορικά με τον υπό ψήφιση Οργανισμό Εσωτερική Υπηρεσίας αναφέρει τα εξής: "Με αυταρχισμό και αντιδημοκρατικό τρόπο, η Δημοτική Αρχή οδηγείται σε μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους και την οργανωμένη συλλογική τους έκφραση, με πρόσχημα τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή, η εξουδετέρωση της φωνής των εργαζομένων, η απαξίωση του ρόλου του, ο διχασμός, η διάσπαση  και ο τεμαχισμός τους, για να θέσει τους εργαζόμενους στο περιθώριο των εξελίξεων, στα Δημοτικά πράγματα, προκειμένου να περάσει ανώδυνα τις επιλογές της εργολαβίας και της ιδιωτικοποίησης, στην καθαριότητα, και στην αυτεπιστασία, την διατήρηση έξω από την δομή του Δήμου, των αντικειμένων του Πολιτισμού, της κοινωνικής πολιτικής και του Αθλητισμού.

Οι επιλογές αυτές αποτυπώνονται με σαφήνεια στο σχέδιο του Ο.Ε.Υ. που συντάχθηκε χωρίς την παραμικρή συμμετοχή των Συλλόγων.

Διατηρούμε πολλές αντιρρήσεις στο σχέδιο που συνέταξε η Επιτροπή, όμως, η βασική μας αντίθεση, παραμένει απέναντι στην Δημοτική Αρχή, η οποία δεν δημιούργησε τις  προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου και συναίνεσης.

Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να μετατρέψει την αντίθεση των εργαζομένων στην πολιτική της, σε αντίθεση των εργαζομένων και της Επιτροπής του Ο.Ε.Υ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, παρά την διαφορετικότητα  μας, να διαφυλάξουμε την ενότητά μας,  προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα από τα άγρια και πρωτοφανή μέτρα, περικοπές αποδοχών, εφεδρείες, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.

Να αγωνιστούμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, την αξιοκρατία μεταξύ των υπαλλήλων και  κατ΄ επέκταση την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, για καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη.
Επιβάλλεται όλοι να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις