Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καινοτομία: Διαρρήκτες με ... μιλφέιγ

Καινοτομία: Διαρρήκτες με ... μιλφέιγ

Νέα κόλπα σκαρφίζονται διαρκώς συμμορίες ληστών για να πετύχουν τον στόχο τους

Στις πολυκατοικίες που είχαν βάλει ως στόχο, έμπαιναν σαν κύριοι κρατώντας κουτιά με γλυκά. Με τα κοστούμια τους έδιναν την εντύπωση του επισκέπτη. Τα γλυκά τούς έδιναν τη δυνατότητα να κινούνται με άνεση στους ορόφους με κύριο σκοπό να τσεκάρουν τα διαμερίσματα και να συλλέξουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ενοίκων.

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου «χτυπούσαν» τα διαμερίσματα σπάζοντας τους μύλους στις κλειδαριές.

Με αυτή τη μέθοδο και μέχρι να συλληφθούν οι διαρρήκτες με μιλφέιγ (τέτοια γλυκά είχε το κουτί τους όταν συνελήφθησαν) είχαν λεηλατήσει τουλάχιστον 61 διαμερίσματα στη Λάρισα.

Νέα κόλπα σκαρφίζονται διαρκώς οργανωμένες αλλά και ερασιτεχνικές ομάδες ληστών, διαρρηκτών και κλεφτών ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Παλιές, παραδοσιακές μέθοδοι εκσυγχρονίζονται, καινοτόμες πρακτικές με παραλλαγές εμφανίζονται στη δράση των συμμοριών, με σκοπό κάθε φορά να παραπλανούν πολίτες στις επιθέσεις τους.

Για τις συμμορίες των διαρρηκτών, το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου είναι το τσεκάρισμα για να διαπιστώσουν την παρουσία ενοίκων στα σπίτια-στόχους και να συλλέξουν πληροφορίες.

Στις κλασικές μεθόδους παρουσιάζονται σαν υπάλληλοι οργανισμών κοινής ωφελείας με πρόσχημα ανύπαρκτες βλάβες ή για δήθεν είσπραξη ποσών ή σαν διανομείς. Κατά την εισβολή σε διαμερίσματα, προσπαθούν να μη γίνονται αντιληπτοί από άλλους ενοίκους και να καθυστερούν την πρόσβαση του ιδιοκτήτη.

Μια συμμορία που δρα το τελευταίο διάστημα κλειδώνει με τον εσωτερικό σύρτη την κεντρική είσοδο των διαμερισμάτων.

Σε πρόσφατη υπόθεση διάρρηξης ενός δημοτικού σχολείου στην Αιτωλοακαρνανία για την κλοπή πετρελαίου, οι δράστες είχαν φράξει την πόρτα με σιλικόνη.

Οι συμμορίες φροντίζουν να εξελίσσουν και τεχνολογικά τις μεθόδους τους.

Συμμορία Γεωργιανών που εξαρθρώθηκε στη Σαλαμίνα είχε φτιάξει ένα ομοίωμα πόρτας με κλειδαριά ασφαλείας και εξασκούνταν κάνοντας πρόβες διάρρηξης.

Αλλη συμμορία κλεφτών αυτοκινήτων που δρούσε στην περιοχή της Πυλαίας χρησιμοποιούσε ειδικό τηλεχειριστήριο για την απασφάλιση της πόρτας του αυτοκινήτου-στόχου, χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες.

Τα περισσότερα κόλπα, όμως, χρησιμοποιούν μικρές συμμορίες που αυτοσχεδιάζουν σε γειτονιές.

Στην Αθήνα, και ειδικότερα στους Αμπελοκήπους, τα μέλη μιας συμμορίας κλεφτών εμφανίζονταν σαν ανθοπώλες.

Με την κάλυψη ενός μικρού φορτηγού συστήνονταν σε ανυποψίαστους ενοίκους ως ιδιοκτήτες καινούργιου καταστήματος, με πρόσχημα τη διαφήμιση προθυμοποιούνταν να κάνουν προσφορές, ακόμα και να βοηθήσουν σε μεταφυτεύσεις φυτών σε γλάστρες.

Οι συμμορίες κλέβουν πλέον ό,τι βρουν μπροστά τους, ακόμα και τρόφιμα που άλλοτε δεν καταδέχονταν.

Μια πολυμελής συμμορία που την αποτελούσαν αλλοδαποί είχε βάλει στόχο αποθήκες σπιτιών.

Οι δράστες είχαν διαρρήξει τουλάχιστον 219 αποθήκες πολυκατοικιών σε νότια και βόρεια προάστια κλέβοντας από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι ρούχα, παπούτσια, ακόμα και δοχεία με λάδι.

Ηταν δε τόσο οργανωμένοι ώστε σε γεωγραφικούς χάρτες της Αθήνας σημείωναν τις περιοχές-στόχους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις