Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαν σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου

Σαν σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου

Μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα

1489: Η βασίλισσα της Κύπρου, Κατερίνα Κορνάρο, πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς.

1492: Η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας διατάσσει τους 150.000 Εβραίους του βασιλείου της να γίνουν Χριστιανοί, διαφορετικά θα απελαθούν.

1905: Εγκαινιάζεται το Αιγηνίτειο Νοσοκομείο, που στεγάζει τη Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, χάρη στο κληροδότημα του Διονυσίου και της Ελένης Αιγινήτου.

1952: Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αντιτίθεται με ανακοίνωσή της στην επαναφορά της απλής αναλογικής και τάσσεται υπέρ του πλειοψηφικού. Η κυβέρνηση αντιδρά με δήλωσή της: «Ανήκει στον Ελληνικό Λαό και την κυβέρνησίν του να αποφασίζει εκάστοτε με ποίον εκλογικό σύστημα θα διοικηθεί η χώρα».

1989: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου διαγράφει τους βουλευτές Αντώνη Τρίτση, Γεώργιο Μαγκάκη και Ρούλα Κακλαμανάκη, επειδή ήταν απόντες από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

1998: Ο Κώστας Σημίτης ανακοινώνει την υποτίμηση της δραχμής κατά 14%, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης ισοτιμιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις