Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φθηνός οβελίας με...μεσάζοντα και ΦΠΑ

Φθηνός οβελίας με...μεσάζοντα και ΦΠΑ

Για να εξασφαλιστεί το νόμιμο των συναλλαγών

Με την «επιστράτευση» και ενός... μεσάζοντα θα γίνει η διάθεση 3.000 αρνιών «χωρίς μεσάζοντες» από τους κτηνοτρόφους της Ορεστιάδας στην πασχαλινή αγορά. Οπως αποφασίστηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Αμνός Θρακών, ο έμπορος θα χρειαστεί για να εξασφαλιστεί το νόμιμο των συναλλαγών και η φορολόγησή τους.

Εναντι αμοιβής που θα του δοθεί από τον Συνεταιρισμό, θα αναλάβει να τιμολογήσει τα σφάγια με τα παραστατικά που διαθέτει, ώστε να διατεθούν σε δήμους, φορείς και ομάδες πολιτών που τα έχουν παραγγείλει. Ορισμένοι παραγωγοί, οι οποίοι διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και διαθέτουν παραστατικά, θα τιμολογήσουν οι ίδιοι τα αρνιά που θα διαθέσουν.

Στη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κ. Δαδούσης, δόθηκε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, αφού ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» της τιμολόγησης και βρέθηκε η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων.

Η σφαγή θα γίνει στα Δημοτικά Σφαγεία της Ορεστιάδας και τα 3.000 αρνιά θα διακινηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με φορτηγά-ψυγεία στους φορείς που τα έχουν παραγγείλει, σε τιμές που εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανάμεσα στα 7 και 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την απόσταση.

Στην τελική ευθεία πριν από τις μαζικές παραγγελίες άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης εκτός της πατάτας βρίσκονται δήμοι και συλλογικοί φορείς της χώρας, με το ενδιαφέρον των καταναλωτών να επικεντρώνεται κυρίως στο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις