Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αποκαΐδια μιας πόλης που την έλεγαν Αθήνα – Δείτε φωτό

Τα αποκαΐδια μιας πόλης που την έλεγαν Α...

Δακρυγόνα και κουκολοφόροι "πλήγωσαν" 100.000 πολίτες που βγήκαν στους δρόμους

Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει από το ξημέρωμα η Αθήνα, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου να αποκαταστήσουν κάποια τάξη, η εικόνα είναι απελπιστική. Η Σταδίου, η Αθηνάς, η Ιπποκράτους, η Εμμ. Μπενάκη, η Φειδίου, η Ακαδημίας παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου.

Περί τα 50 ιστορικά κτήρια έχουν καεί ή και ολοσχερώς καταστραφεί - ανάμεσά τους οι παραδοσιακοί κινηματογράφοι Αττικόν και Άστυ, με την πυρκαγιά στο δεύτερο να θυμίζει ότι κάποτε εκεί είχε στηθεί το στρατηγείο του ΕΑΜ.

Δεκάδες καταστήματα γνωστών εμπορικών ονομάτων, όπως το Kosta Boda, το Starbucks, δεκάδες υποκαταστήματα τραπεζών, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, περίτπερα, αυτοκίνητα, κυριολεκτικά μια πόλη διαλυμένη - και στα άψυχα και στις ψυχές των Αθηναίων...

Το Κέντρο της πρωτεύουσας μετατράπηκε την Κυριακή σε πεδίο μάχης και η δράση των γνωστών - αγνώστων, οι οποίοι αιφνιδίασαν και πάλι την ΕΛ.ΑΣ (διαβάστε εδώ ρεπορτάζ σχετικά με τις βαρύτατες ευθύνες της) πέρασαν σε δεύτερο σκηνικό τη διαδήλωση των πάνω  από 100.000 πολίτων, που είχε ως στόχο τα πρωτοφανή μέτρα που συνοδεύουν το δεύτερο Μνημόνιο.

Δείτε φωτογραφίες από τη Eurokinissi:

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις