Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Αστυνόμευσης στα Σαγείκα

Μ. Μπεκίρης: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυσ...

Τι απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός

Με αφορμή το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει  η περιοχή των Σαγείκων όσον αφορά την παραβατικότητα και τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται συχνά και με δεδομένη την ανάγκη για παρέμβαση της πολιτείας ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, έφερε πάλι το θέμα στην Βουλή. Στην ερώτηση που κατέθεσε με θέμα: «Άμεσα μέτρα για την πάταξη της παραβατικότητας στην περιοχή των Σαγείκων», η απάντηση, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, του αρμόδιου Υπουργού ήταν μια έκθεση ιδεών η οποία απαριθμούσε τις όποιες δράσεις έχει λάβει για την πάταξη της εγκληματικότητας και ιδιαιτέρως τόνισε πως εκπονείται μελέτη για την ορθολογικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας.

Παραθέτουμε την απάντηση του αρμοδίου Υπουργού κ. Παπουτσή η οποία έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της ανωτέρω αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μ. Μπεκίρης, σας γνωρίζουμε ότι, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αχαΐα και ειδικότερα την αστυνόμευση της περιοχής των Σαγέικων. που αποτελούν τμήμα της περιοχής τοπικής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ.) Κ. Αχαΐας, σας γνωρίζουμε ότι εφαρμόζεται Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης.

Πέραν αυτών, σας πληροφορούμε ότι, το ανωτέρω  Ειδικό Σχέδιο καταρτίσθηκε με βάση τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας και κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προ της περιόδου των εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικών Φορέων. Στο πλαίσιο εφαρμογής του εν λόγω ειδικού σχεδιασμού διενεργούνται εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας, σε καθημερινή βάση, οι οποίες έχουν ενισχυθεί ιδίως τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. Στις εν λόγω περιπολίες συμμετέχει και προσωπικό των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, όπως του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Περαιτέρω, σας ενημερώνουμε ότι, κατά τη δραστηριοποίηση  των προαναφερόμενων Υπηρεσιών  διενεργούνται έλεγχοι και προσαγωγές ατόμων από χώρους υπόπτων και  τοξικομανών και κατόπιν αυτών, κατ' επανάληψιν, έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για παράβαση του νόμου "Περί ναρκωτικών" και για κλοπές. Ενδεικτικά, σας γνωρίζουμε ότι, τον τελευταίο μήνα συγκροτήθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν στην ανωτέρω περιοχή (καθημερινά) Μικτά Κλιμάκια Ελέγχων, από τα οποία ελέγχθηκαν 515 άτομα και προσήχθησαν τα 24, ενώ ελέχθησαν 390 οχήματα και βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της δράσης των αστυνομικών Υπηρεσιών· για την αντιμετώπιση της βαρύνουσας εγκληματικότητας στην περιοχή αρμοδιότητας του Α.Τ. Κ. Αχαΐας, σας πληροφορούμε ότι, το έτος 2011 εξιχνιάστηκε το 60% των ληστειών που διεπράχθησαν. Επιπλέον, το εν λόγω Α.Τ., κατά το παρελθόν έτος, επελήφθη σε 12 υποθέσεις που αφορούσαν σε παραβάσεις του νόμου "Περί ναρκωτικών" και σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος 15 ατόμων.

Σε ότι αφορά στη στελέχωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σας γνωρίζουμε ότι έχει κατανεμηθεί ορισμένος αριθμός οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού και ειδικών φρουρών, που κρίνεται ικανοποιητικός σε σχέση με την αντίστοιχη οργανική δύναμη άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας. Πάντως, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται, από το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καθίσταται εφικτή η εκπλήρωση της αποστολής τους, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το έτος 2011, κατά τις τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις, καθώς και τις λοιπές τοποθετήσεις και μετακινήσεις προσωπικού, ενισχύθηκε η εν λόγω Αστυνομική Διεύθυνση με ικανό αριθμό αστυνομικών διαφόρων βαθμών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι. πέραν των μέτρων που αφορούν στην άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης, εξετάζεται και η δυνατότητα προώθησης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων σε οργανωτικό επίπεδο, όπως λ.χ. η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, στο πλαίσιο ενός συνολικού οργανωτικού προγράμματος και ύστερα από αξιολόγηση και συνεκτίμηση όλων των συναφών με το ζήτημα αυτό στοιχείων, όπως οι πραγματικές αστυνομικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, τα πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα, οι μεταβολές που επήλθαν στο διοικητικό χάρτη της χώρας, με την εφαρμογή του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», οι υφιστάμενες δημοσιονομικές δυνατότητες, κ.λπ. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου οργανωτικού σχεδιασμού είναι η αναβάθμιση του ρόλου και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας μέσο) του εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών της, της προσαρμογής της δομής και της λειτουργίας της στη δυναμική των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών απαιτήσεων και εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό ασφαλώς θα εξετασθεί και το αναφερόμενο ζήτημα της πραγματοποίησης οργανωτικών μεταβολών σης Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Για την πρόοδο των σχετικών διαδικασιών και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται εκδόθηκε το, από 19-01-2012, δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αποστέλλεται, συνημμένος, προς πληρέστερη ενημέρωσή σας.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις