Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών και επισήμως στο νέο του σπίτι

Αιγιάλεια: Ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών κ...

Εγκαίνια και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδύασε ο Σύλλογος

Εγκαίνια και κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδύασε, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες». Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, o Όμιλος, τα γραφεία του οποίου, στεγάζονταν από την ίδρυσή του στο Κοινοτικό Μέγαρο Καμαρών, ξαναβρήκε στέγη έπειτα από αρκετά χρόνια περιπλανήσεων σε διάφορα μέρη.

Τα τελευταία 5 περίπου χρόνια εκτελούνται εργασίες αναπαλαίωσης στο κτίριο, αναγκάζοντας το Δ.Σ. να αναζητήσει άλλο χώρο για τη φύλαξη του υλικού και της ιματιοθήκης του που αριθμεί πάνω από 100 παραδοσιακές φορεσιές πιστά αντίγραφα αυθεντικών από όλη τη Ελλάδα. Πλέον τα νέα γραφεία στεγάζονται στη πλατεία Καμαρών αποτελώντας το καμάρι της τοπικής κοινωνίας καθώς δίνει και πάλι ζωή στις  Άνω Καμάρες.

Είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση ανοικτό και προσδοκάτε να λειτουργήσει ως στέκι πολιτισμού. Εκεί οι χορευτές-τριες, τα μέλη, οι φίλοι, έχουν τη δυνατότητα να δουν όλο το φωτογραφικό αρχείο του Ομίλου καθώς και τις συλλογές νομισμάτων, τηλεκαρτών, γραμματοσήμων, σπιρτόκουτων που απεικονίζουν θέματα λαϊκού πολιτισμού.

Παράλληλα λειτουργεί ως εργαστήρι των διαφόρων κατασκευών που κάνουν κατά καιρούς τα παιδικά τμήματα, ενώ λειτουργεί συμπληρωματικά με τα μαθήματα χορού που πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου. Στο χώρο υλοποιούνται από τους δασκάλους χορού, επιδείξεις παραδοσιακών φορεσιών και κεφαλοδεσιμάτων, ενώ υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την προβολή βίντεο.

Πλήθος κόσμου παρευβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων ανάμεσά τους, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας - Κοινωνικής Προνοιας κα Ψυχράμη, ο κ. Κλάγκος Κωνσταντίνος  πρόεδρος Νομικού Προσώπου Αιγιαλείας, το τοπικό συμβούλιο Καμαρών καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων.

Ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου κ. Μακαρώνας Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελείτε στο χορευτικό, καθώς φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια λειτουργίας και πολιτισμικής παραγωγής ενώ με την παρουσία του προβάλει το Δήμο αλλά και όλη την περιοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μετά τον αγιασμό του χώρου και την κοπή της πίτας όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πιούν και να γευτούν εκλεκτούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του συλλόγου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, δεν άργησε να στηθεί ο χορός στη μέση του δρόμου από μικρούς και μεγάλους χορευτές, με τους πιο ηλικιωμένους, ενθουσιασμένους να σημειώνουν πως χρόνια είχε να γίνει τέτοιο γλέντι το χωριό.

Τέλος, στα άμεσα σχέδια του Δ.Σ βρίσκεται η διοργάνωση εκδρομής στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, το παιδικό και το εφηβικό τμήμα θα μεταβεί στην πρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσει «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια», ένα μουσικό παραμύθι που παρουσιάζει η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις