Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτω Αχαΐα: Τα "φρουτάκια" τους οδηγούν στο Εισαγγελέα

Κάτω Αχαΐα: Τα "φρουτάκια" του...

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου». Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο Λιμνοχώρι Αχαΐας, τρεις Έλληνες ηλικίας 54, 45 και 39 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίσταση, για συμμετοχή σε παράνομο παίγνιο (φρουτάκια).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διενήργησαν έλεγχο σε καφετέρια 45χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.

Συνελήφθησαν ένας 54χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 39 ετών, ως παίκτης στο παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκε ένα παιγνιομηχάνημα και το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθηκε δύο ώρες αργότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις