Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:«Ναυμαχία» για το θαλάσσιο μέτωπο –Ελεύθεροι Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και εργαζόμενος -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πάτρα:«Ναυμαχία» για το θαλάσσιο μέτωπο ...

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 8 το βράδυ

12.50 Ελεύθεροι αφέθησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος του Δήμου, με εντολή του Εισαγγελέα.Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της πρόκλησης φθοράς σε δημόσια περιουσία. Ως προς τον Δήμαρχο η υπόθεση θα πάρει το δρόμο του Εφετείου, ενώ για τον Αντιδήμαρχο και τον εργαζόμενο αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

 

11.50 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κατάθεση δίνουν αυτοί την ώρα ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος του Δήμου, στους οποίους νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αποδίδονται οι κατηγορίες της κατάληψης δημοσίου κτήματος και φθοράς ξένης περιουσίας.

11.35 Ένταση επικράτησε προς στιγμήν στην πύλη 1 του παλιού λιμανιού στην οδό Γούναρη, όταν τα πρώτα απορριμματοφόρα έφτασαν στο σημείο για να μπουν στον λιμένα και αρχικά δεν επιτρεπόταν η είσοδός τους. Τελικά τα οχήματα μπήκαν στο χώρο, ενώ σε λίγο αναμένεται να φτάσουν και ταξί, σε μια αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα συνεχιζεται η κάθοδος πολιτών στο σημείο.

11.20 Εισαγγελέας έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απήγγειλε στον εργαζόμενο κατηγορίες για πρόκληση φθοράς σε ξένη περιουσία και κατηγορία για ηθική αυτουργία στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σιγαλό.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι του Δήμου ετοιμάζουν να κατεβάσουν απορριμματοφόρα στο λιμάνι, ζητώντας να μην αποδοθούν κατηγορίες στο συνάδελφό τους, ενώ στις 8 το βράδυ ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον κλείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

10.55 Ολοένα και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Πάτρας, όπου στην Ασφάλεια κρατούνται ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και εργαζόμενος του Δήμου, που βρέθηκαν το πρωί στον παλιό λιμένα προκειμένου να συνεχίστεί η διαδικασία της αποξήλωσης των κιγκλιδωμάτων, στο μήκος των 3,5 χλμ του παραλιακού μετώπου, που η πόλη ζητά να της αποδοθεί.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς την ίδια ώρα που βρίσκεται στο χώρο κράτησης του αντιδημάρχου και του εργαζομένου, ζητά , σύμφωνα με πληροφορίες, να προσαχθεί ο ίδιος αντί για τον εργαζόμενο, προκειμένου να μην αποδοθούν κατηγορίες στον υπάλληλο, μιας και όπως είπε το γκρέμισμα έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σημείο σπεύδουν ολοένα και περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων. Πριν από λίγο με δηλώσεις τους οι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Παπαδόπουλος τάχθηκαν στο πλευρό του Δημάρχου και της πόλης και καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει άμεσα το θαλάσσιο μέτωπο.

Στο λιμάνι αυτή την ώρα βρίσκονται αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δημήτρης Αϊβαλής, ο Χρήστος Πατούχας, ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Νίκος Τζανάκος, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Π. Σκέντζος, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, (Γ. Ρώρος, Νίκος Στριφτούλιας, Ηλίας Παυλίδης) η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βίβιαν Σαμούρη, Πρόεδροι Σωματείων των Εργαζομένων του Δήμου Τ. Κυριακοπούλου και  κ. Ιατρού, κ.α.

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα - Λιμάνι: Προσήγαγαν αντιδήμαρχο και εργαζόμενο του Δήμου που έκοβε τα κάγκελα

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις