Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - ΙΚΑ: Ψάχνοντας ραντεβού με το "τουφέκι" - Αναμονή ακόμα και για τον παθολόγο!

Πάτρα - ΙΚΑ: Ψάχνοντας ραντεβού με το &q...

Ασφαλισμένοι μόνο στα χαρτιά σε πολλές περιπτώσεις...

Αρρώστησες έστω από μια απλή ίωση και χρειάζεται να εξεταστείς άμεσα από παθολόγο του ΙΚΑ;Στην Πάτρα θα χρειαστεί να περιμένεις τουλάχιστον πέντε μέρες, όπως προκύπτει από πρόσφατη περίπτωση που καταγγέλθηκε στο www.thebest.gr. Η κατάσταση με τις μεγάλες αναμονές για εξέταση από τους γιατρούς του ΙΚΑ δεν είναι καινούργιο δεδομένο, ωστόσο από την μία η πολυήμερη απεργία του ιατρικού προσωπικού του Ασφαλιστικού οργανισμού και η μετατροπή του ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ εντείνουν τα προβλήματα, αφού προστίθενται χιλιάδες άλλοι ασφαλισμένοι.

Όπως αναφέρει στο www.thebest.gr o Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ Χαράλαμπος Μπονάνος, η κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη Υγείας είναι πολύ δύσκολη, καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ασφαλισμένοι στα πολυιατρεία του ΙΚΑ και κάνει λόγο για προχειρότητα στη διαδικασία της μετάβασης στον ΕΟΠΠΥ, γι' αυτό και είχε ζητηθεί η αναβολή της εφαρμογής της, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

"Οι αναμονές είναι πολύ μεγάλες για τα ραντεβού και αν χρειάζονται πέντε μέρες για τον παθολόγο καταλαβαίνεται τι γίνεται με άλλες ειδικότητες, π.χ. ενδοκρινολόγους και οφθαλμίατρους, στις οποίες ήδη η αναμονή άγγιζε τον ένα μήνα, πριν τα νέα δεδομένα".

Την ίδια ώρα ο κ. Μπονάνος αναδεικνύει άλλη μια σοβαρή δυσλειτουργία του συστήματος, που έχει να κάνει με την έλλειψη υλικών. Όπως αναφέρει  τα μικροβιολογικά εργαστήρια στο ΙΚΑ Πάτρας δεν έχει αντιδραστήρια ενώ ο μαγνήτης θα έχει φιλμ μέχρι τη Δευτέρα το πολύ , ωστόσο "δεν έχει προβλεφθεί η διαδικασία των προμηθειών στον ΕΟΠΥΥ. Μιλάμε για την αποθέωση της προχειρότητας", δηλώνει ο κ. Μπονάνος.

Μάλιστα τα παραπάνω προβλήματα ανέδειξαν οι γιατροί και μέσω της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι επί της ουσίας σε πολλές περιπτώσεις είναι ανασφάλιστοι και αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να οδηξγηθούν σε ιδιώτη γιατρό με το αζημίωτο έχεις καλώς... διαφορετικά;

 

 

 

ΟΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις