Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την μεταφορά αστέγου - "Δεν μας κάλεσαν" λέει ο Δήμος

Πάτρα: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την μεταφ...
Ξανάλατος Νίκος

Το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, η μεταφορά αστέγου από το δρόμο στο Νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να βρει ένα ζεστό κατάλυμα για απόψε. Η τοπική ΕΛΑΣ λίγη ώρα πριν, έλαβε σήμα για τον εντοπισμό ενός άνδρα που ήταν ξαπλωμένος στην εσοχή ενός ΑΤΜ, κεντρικής τράπεζας της πόλης.

Σήμανε συναγερμός, καθώς η περιγραφή ταίριαζε με πολλά περιστατικά, για να φτάσουν επί τόπου άνδρες της Ασφαλείας Πάτρας. Εκεί διαπίστωσαν πως ο άστεγος είχε ήδη ετοιμάσει το «σπίτι του» με κουτιά, προκειμένου να περάσει τη νύχτα. Αμέσως έστειλαν σήμα και ζήτησαν από το κέντρο να παρέμβει  στις υπηρεσίες του Δήμου για να βρεθεί ένας χώρος, ώστε να μην πεθάνει από το κρύο.

Επί πλέον ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο χρόνος  περνούσε και παρά τις προσπάθειες του κέντρου της Άμεσης Δράσης, τα τηλέφωνα που επικοινωνούσε με τις υπηρεσίες του Δήμου Πάτρας δεν απαντούσαν.

Οι αστυνομικοί που παρέμειναν επί ώρα στο σημείο, επιβίβασαν τον άστεγο στο ασθενοφόρο, ώστε ως  πρώτη ενέργεια να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου για να του δοθεί κατάλυμα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

"Καμία ενόχληση στο τηλέφωνό μου ούτε στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων δεν έγινε από την Άμεση Δράση" δήλωσε στο thebest.gr ο  Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Θεοχάρης Μασσαράς. Ο κ. Μασσαράς τόνισε ότι επικοινώνησε με την Άμεση Δράση και του είπαν ότι δεν κάλεσαν τα τηλέφωνα του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου που είναι και ο αρμόδιος τομέας. Καμία επαφή δεν έγινε ούτε με την αντιδήμαρχο κ. Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη.

Για τους αστέγους, ο Κοινωνικός Τομέας έχει ειδική υποδομή στο ΚΑΠΗ της οδού Βοσπόρου, ενώ φιλοξενεί και αστέγους σε ξενοδοχεία της περιοχής.

¨Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοί είναι αυτοί που κατήγγειλαν ότι μας πήραν και δεν μας βρήκαν" είπε ο κ. Μασσαράς.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις