Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα σε καιρούς κρίσης - Μια μερίδα στα δύο και μισές μερίδες στη μισή τιμή...

Πάτρα σε καιρούς κρίσης - Μια μερίδα στα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δύσκολοι καιροί για τα εστιατόρια και τους πελάτες...

Η κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα και τα εστιατόρια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και είναι εμφανέσταση με μια απλή βόλτα. Πολλά μαγαζιά άδεια ή με μια, δυο παρέες τις καθημερινές, με τους  ιδιοκτήτες τους να χαμογελούν κάπως, κάποια Σαββατοκύριακα. Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί καταστηματάρχες  εφευρίσκουν τρόπους για να προσελκύουν πελάτες.

Και στην Πάτρα έχει κάνει την εμφάνισή του το σύστημα της "μισής μερίδας - μισής τιμής", αλά παλαιά...

Είναι χαρακτηριστικό ότι  καταγράφονται περιπτώσεις, όπου πελάτες ζητούν μισή  σαλάτα, μισή φέτα και μισή μερίδα από ένα κυρίως πιάτο, και πολλές ακόμα, όπου οι θαμώνες περιορίζουν την παραγγελία στο ελάχιστο.

Έτσι είναι σύνηθες πια μια μερίδα να μοιράζεται στα δύο, ενώ πλέον είναι σπάνιο, το άλλοτε κυρίαρχο φαινόμενο, να μένει φαγητό στα πιάτα.

Την ίδια ώρα καταστηματάρχες κάνουν προσφορές, είτε μέσω εκπτωτικών κουπονιών, είτε καθορίζοντας μέρες, κατά τις οποίες τα εδέσματα προσφέρονται στη μισή τιμή.

Η οικονομική στενότητα είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και  ψησταριές στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή  αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές στα σουβλάκια και τις πίτες, που θεωρούνταν από τις πιο φθηνές επιλογές...

Η αγωνία των καταστηματαρχών για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις τους είναι έντονη και το εγχείρημα δυστυχώς φαντάζει δύσκολο αν εξακολουθήσουν τα ισχύονα οικονομικά δεδομένα. Τα λουκέτα δεν λείπουν, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης καρδιοχτυπούν όχι μόνο για το  πόσα μεροκάματα θα κάνουν, αλλά για το κατά πόσο  ακόμα θα έχουν ακόμα δουλειά...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις