Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Τελεσίγραφο από Δήμο σε Βενιζέλο και ΟΛΠΑ για τη λιμενική ζώνη

Πάτρα: Τελεσίγραφο από Δήμο σε Βενιζέλο ...

Ο δήμαρχος ζητά άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων αλλιώς θα προχωρήσει σε κατάληψη της λιμενικής ζώνης

Την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον Δήμο, ζητά ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Γιώργο Ζεππάτο. Ο δήμαρχος, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα προχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου στον αποκλεισμό του λιμανιού και στην αποκαθήλωση της περίφραξης που αποκλείει  την ελεύθερη προσέλευση των δημοτών προς τη θάλασσα.

Η επιστολή προς τον κ. Βενιζέλο έχει ως εξής:

«Κύριε Αντιπρόεδρε

Στις 20-12-2011 διαβεβαιώσατε με κατηγορηματικό τρόπο τα 30 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που σας επισκέφτηκαν στο γραφείο σας και τους βουλευτές που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, ότι η υλοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας η οποία υπογράφτηκε στις 30-10-2010 από τον ΟΛΠΑ με το Δήμο, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης   κ. Θ. Πάγκαλου, με το οποίο παραχωρούνται 3.500 μέτρων του παραλιακού μετώπου από το Δημόσιο στο Δήμο για χρήση και εκμετάλλευση θα υλοποιείτο με δική σας εντολή μέσα σε μία ημέρα.

Σας γνωρίζουμε ότι  έχουν περάσει ήδη 25 μέρες από τότε χωρίς να γίνει η προβλεπόμενη από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας  παραχώρηση από το Δημόσιο στο Δήμο, αλλά ούτε η προσωρινή από του ΟΛΠΑ  στο Δήμο, παρά την εντολή που δώσατε  στις 21-12-2011και παρότι στις 4-1-2012 έχει παραδοθεί στον ΟΛΠΑ για υπογραφή εκ μέρους του η σχετική σύμβαση.

Παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση για άμεση υπογραφή από τον ΟΛΠΑ της σύμβασης που του παραδόθηκε στις 4-1-2012 με την οποία υλοποιείται το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με  την προσωρινή παραχώρηση του χώρου στο Δήμο μέχρι αυτή να γίνει οριστική από το Δημόσιο, η οποία από ό,τι αποδεικνύεται χρειάζεται παραπάνω από μία μέρα, παρά τη δική σας δέσμευση που δόθηκε στις 20-12-2011 και την υποδέχτηκαν με ικανοποίηση  214.000 κάτοικοι της πόλης μας.»

Η επιστολή του κ. Δημαρά προς τον κ. Ζεππάτο έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Σε συνέχεια της εντολής που σας δόθηκε στις 21-12-2011 από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλο, σας γνωρίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε   στην χθεσινή του συνεδρίαση  και σας ζητά την άμεση υπογραφή της σύμβασης, που σας παραδόθηκε στις 4-1-2012,  με την οποία  από τον ΟΛΠΑ παραχωρούνται για χρήση και εκμετάλλευση προς το Δήμο τα 3.500 μέτρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπως ακριβώς αναφέρεται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας,  το οποίο υπογράψατε στις 30-10-2010,  παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  κ. Θ. Πάγκαλου.

Σε αντίθετη περίπτωση αποφάσισε και σας γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 17-1-2012 θα προχωρήσει στον αποκλεισμό του λιμανιού και στην αποκαθήλωση της περίφραξης που αποκλείει  την ελεύθερη προσέλευση των δημοτών προς τη θάλασσα.

Μετά τα παραπάνω σας παρακαλώ  να εγκαταλείψετε τον σχεδιασμό σας για την οργάνωση, κατά την περίοδο του Καρναβαλιού,  μουσικής βραδιάς με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων και διάφορους τραγουδιστές στην αίθουσα που λειτούργησε μέχρι πρόσφατα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Επίσης σας παρακαλώ όπως παραδώσετε στα κλειδιά τόσο αυτής της αίθουσας όσο και της διπλανής στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου καθόσον ήδη σχεδιάζει και θα υλοποιήσει  διάφορες εκδηλώσεις  σε αρκετά τμήματα και εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο χώρο των 3.500, τον οποίο έπρεπε να μας έχετε παραδώσει μέχρι τις 31-12-2010, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου.

Όπως καταλαβαίνετε η καλή σας διάθεση  να υλοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των δημοτών, που διαχρονικά στηρίχτηκε από τους διατελέσαντες δημάρχους τα τελευταία 25 χρόνια και πρόσφατα ενυπόγραφα  από 10.000 πατρινούς πολίτες, αλλά  και από σας  με την  ιδιότητα του Προέδρου του τοπικού παραρτήματος του Τ.Ε.Ε., πρέπει να συνοδεύεται  έγκαιρα και με τις αντίστοιχες πράξεις.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις