Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με βροχές και χιόνια φεύγει το 2011

Με βροχές και χιόνια φεύγει το 2011

Ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Αναλυτικότερα:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και βαθμιαία βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το βράδυ αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα κυμανθεί από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στη δυτική Κρήτη και τις βόρειες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, κυρίως στα νότια. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα νότια και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα τη νύχτα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 31/12/2011

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες κυρίως περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Ύφεση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις