Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: 445.000 ευρώ χρωστούν στους κατοίκους πέριξ του Αιολικού Πάρκου Παναχαϊκού

Ν. Τσούκαλης: 445.000 ευρώ χρωστούν στου...

Ο βουλευτής Αχαΐας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» φέρνει το θέμα στη Βουλή

445.000 € οφείλει ο ΔΕΣΜΗΕ στους Δήμους και τους καταναλωτές πέριξ του Αιολικού Πάρκου του Παναχαϊκού, από το αντισταθμιστικό τέλος του 2,7%. Το ποσό αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2010 και κατανέμεται σε 280.000 € προς τους Δήμους και 165.000 € προς τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το παραπάνω θέμα ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με το ν.3468/2006, όσο και το ν.3851/2010 θεσμοθετήθηκε μία ποσόστωση από τα έσοδα πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, να παρακρατείται από τους παραγωγούς των αιολικών πάρκων και στη συνέχεια να διανέμεται στους καταναλωτές της κοινότητας όπου είναι εγκατεστημένη η μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται το 1% να πηγαίνει στους οικιακούς καταναλωτές της κοινότητας όπου είναι εγκατεστημένη η μονάδα, το 0,3% να πηγαίνει στο Πράσινο Ταμείο και το υπόλοιπο 1,7% να πηγαίνει στο δήμο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η μονάδα. Το ποσό αυτό ξεπερνάει για το σύνολο της χώρας τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ο ΔΕΣΜΗΕ δεν έχει δώσει στους καταναλωτές.

Ο κ. Τσούκαλης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο δεν έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα τα οφειλόμενα ποσά στους δικαιούχους και πότε προβλέπεται να γίνει αυτό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις