Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρωτεύουσα της μαύρης εργασίας - Δεκάδες καταγγελίες φτάνουν καθημερινά στο ΙΚΑ

Πάτρα: Πρωτεύουσα της μαύρης εργασίας - ...
Ξανάλατος Νίκος

Ας όψεται η ανάγκη μας λένε οι εργαζόμενοι

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει στην Πάτρα η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, σε μια περίοδο που και τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι, έχουν την απόλυτη ανάγκη της ασφάλισης. Επιχειρηματίες, έμποροι, καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και άλλες επιχειρήσεις, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της μακριάς λίστας που καθημερινά συμπληρώνεται από τις καταγγελίες που γίνονται στα αρμόδια γραφεία του ΙΚΑ, στην περιοχή μας.

Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας στην εργασιακή αγορά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να είναι σήμερα οι πλήρως απασχολούμενοι ανασφάλιστοι, που δεν μπορούν να αντιδράσουν, καθώς όπως λένε… ας οψεται η ανάγκη μας.

Το όλο ζοφερό σκηνικό συμπληρώνει και εκκολάπτει η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς το υπό διάλυση κράτος έχει υπηρεσίες ανίκανες και χωρίς πρωτοβουλίες, που στερούνται ακόμα και ενημέρωσης για τα σύγχρονα νομοθετήματα της Κυβέρνησης, στέλνοντας επί της ουσίας μηνύματα χαλάρωσης προς τους εργοδότες που ιδιοποιούνται τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύουν το μέλλον του εργαζομένου, ατιμώρητοι.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας το ΙΚΑ,  είναι ότι για τα κατά καιρούς σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί, αγνοείται η τύχη τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί εκ των πρωταγωνιστών και υπαιτίων παραμένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν την δράση τους.

Τέλος  ο Διοικητής του ΙΚΑ κ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα,  όταν από την Πάτρα σε δημόσιες δηλώσεις του είχε υποσχεθεί την πλήρη αναμέτρηση με συμφέροντα και τέτοια φαινόμενα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα ίσως δικαίως,  η πόλη να χαρακτηρίζεται ως πρωτεύουσα της μαύρης εργασίας στην Δυτική Ελλάδα.

Τυχαίο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις