Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έπιασε την κατσαρόλα ο Πατρινός παλιός πρόσκοπος, για να φάνε πυρόπληκτοι της Αττικής

Έπιασε την κατσαρόλα ο Πατρινός παλιός π...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Αντώνης Τσαούσογλου φόρτωσε το αυτοκίνητο του και πήγε στο Μάτι και αλλού

Η στήριξη και η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής έχει λάβει διάφορες μορφές και από αυτές δεν λείπει η ατομική πρωτοβουλία, όπου κάποιοι αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να προσφέρουν με τον τρόπο που μπορούν.

Ανάμεσά τους και ο Πατρινός, Αντώνης Τσαούσογλου, μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων 2oυ Συστήματος Πατρών. Φόρτωσε το όχημά του με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία δεν είχε αγοράσει όλα μόνος του, τον ενίσχυσαν κι άλλοι, και έφτασε στα καμένα.

Αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό. Ζητώντας του να μας μιλήσει για την απόφασή του να πάει στις πυρόπληκτες περιοχές, μας είπε πως χρειάστηκε να βοηθήσει  στο μαγείρεμα φαγητού. Ένα ιδιωτικό μαγειρείο στη Ραφήνα προσφέρθηκε να μαγειρέψει μακαρόνια, από εκείνα που είχαν προσφερθεί ως βοήθεια. Η διαδικασία, μια και θα ετοιμάζονταν περί τις 200 μερίδες, απαιτούσε χέρια και ο Αντώνης δεν δίστασε να προσφέρει τα δικά του.

Όμως αυτό το φαγητό έπρεπε και να φτάσει σε εκείνους που το χρειάζονταν.. Δεν υπήρχε άλλη λύση , άλλη πρόβλεψη όπως αναφέρει, από το να διαθέσει το αυτοκίνητό του. Το ίδιο έκανε και ένας ακόμα και ξεκίνησαν τη διανομή.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο ίδιος τονίζει πως η ιδιωτική πρωτοβουλία ο στρατός και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν σπουδαία βοήθεια, ωστόσο είδε προβλήματα στην οργάνωση και στα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου ήταν μεγάλη και όπως λέει η βοήθεια που συγκεντρώθηκε σε τρόφιμα και νερό είναι  τεράστια, αλλά το ζήτημα είναι η διανομή. Υπενθυμίζει άλλωστε ότι πολλοί πληγέντες δεν έχουν πλέον αυτοκίνητα, αφού κάηκαν.

Παράλληλα διαπίστωσε πως κάποιοι έχουν μια συστολή ως και ντροπή στην αρχή, στο να ζητήσουν ή ακόμα και να δεχτούν βοήθεια. Στη συνέχεια όμως χαλαρώνουν και την αποδέχονται.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις