Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πάτρα αγαπούσε πολύ τη Χρύσα Σπηλιώτη – Οι δεσμοί της αδικοχαμένης ηθοποιού με την πόλη

Η Πάτρα αγαπούσε πολύ τη Χρύσα Σπηλιώτη ...

Είχε ανεβάσει εδώ τα έργα της,«Αγκά-σφι και φι» & «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»

Μεγάλη πραγματικά είναι η συγκίνηση του κόσμου και ιδίως του καλλιτεχνικού για τον άδικο χαμό της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη που ήταν ανάμεσα στα τραγικά θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα στην ανατολική Αττική την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018. Η κηδεία της αγαπητής ηθοποιού καθώς και του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη θα τελεστεί την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, όπως ανακοίνωσε η καλή της φίλη, συνάδελφος και συνεργάτιδα της, Αννέτα Παπαθανασίου, μέσω Facebook, στις 18:00 το απόγευμα στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος - Μαζί θα ταφούν αύριο Σπηλιώτη - Τουρναβίτης

Επιθυμία των οικογενειών Σπηλιώτη και Τουρναβίτη, είναι να μην παρευρεθούν ΜΜΕ. Η εκλιπούσα ηθοποιός είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη της Πάτρας, την οποία αγαπούσε πολύ και μάλιστα για ένα διάστημα διατηρούσε κι εδώ ένα σπίτι. Όπως μας θύμισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σοφία Mαυρίδη, μιλώντας στο thebest.gr, η Χρύσα Σπηλιώτη αυτή η γλυκιά, ταλαντούχα και χαμογελαστή ηθοποιός είχε ανεβάσει ένα δικό της θεατρικό το 2002 στο Επίκεντρο επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Θέμη Μουμουλίδη με τον πρωτότυπο τίτλο «ΑΓΚΑ-ΣΦΙ+ΦΙ» - «Αγκάλιασέ με - σφίξε με και φίλησέ με». Ήταν μία παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είχε παιχθεί με επιτυχία στο θέατρο «Επίκεντρο» της Πάτρας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 19 του Γενάρη του 2003.

Νεκρή η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη, ταυτοποιήθηκε η σορός της

Η παράσταση εκείνη είχε ανέβει σε σκηνοθεσία της Χρύσας Σπηλιώτη, σκηνικά κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού και μουσική επιμέλεια του Κώστα Θωμαΐδη. Έπαιζαν η Αλεξία Καλτσίκη, η Κόρα Καρβούνη, η Μαρία Κατσανδρή, ο Δημήτρης Ντάσκας, ο Πατρινός ηθοποιός Γιάννης Στόλλας και ο Χάρης Σώζος. Μια αγκαλιά κι ένα χάδι τρυφερό αναζητούν και οι έξι θεατρικοί ήρωες, αλλά και δικαιοσύνη, σε μια εποχή παρανόησης και αμοιβαίας καχυποψίας, ανέφερε η υπόθεση του έργου, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης.

Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, η Χρύσα Σπηλιώτη είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα ενώ πέρασε κάποια χρόνια της παιδικής της ηλικίας στην Εύβοια καθώς ο πατέρας της εργάστηκε για ένα διάστημα εκεί. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Είχε παρακολουθήσει και μαθήματα αυτοσχεδιασμού στην Γαλλία ενώ εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του "Ανοιχτού Θεάτρου" του Γιώργου Μιχαηλίδη όπως και του "Θεάτρου της Άνοιξης". Είχε γράψει και παρουσίαζε στην ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαθανασίου και την Ολυμπία Μπασκλαβάνη, την παιδική σειρά "Φώτα παρακαλώ".

Είχε επίσης γράψει, επιμεληθεί και παρουσιάσει την γνωστή παιδική σειρά της ΕΡΤ "Μπουρμπουλήθρες", το παιδικό θεατρικό έργο "Στη Χώρα του Καρνάβαλου", την εκπομπή «Γύρω γύρω όλοι», κ.α. Το θεατρικό της έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» που μάλιστα έχει μεταφραστεί σε πάνω από επτά γλώσσες, ήταν μαζί με το «Αγκά-σφι και φι» αυτά που την καθιέρωσαν και ως θεατρική δημιουργό. Το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;», το θυμόμαστε να έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία κι εδώ στην Πάτρα, στο θεατράκι Αγορά στην οδό Καραισκάκη.

Η Χρύσα Σπηλιώτη είχε στενούς δεσμούς και με το Πολύεδρο και τους υπεύθυνους του, την Όλγα Νικολοπούλου και τον Κωστή Καπέλα και είχε έρθει πολλές φορές για να διαβάσει κείμενα σε βιβλιοπαρουσιάσεις.

Ήταν παντρεμένη με τον πρώην πρωταθλητή του Παναθηναϊκού στο μοντέρνο πένταθλο Δημήτρη Τουρναβίτη. Έμελλε και οι δύο να είναι ανάμεσα στα πολλά και τραγικά θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, στο Μάτι Αττικής. Η σορός της ταυτοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Τηλεοπτικά ο κόσμος την αγάπησε μέσα από δημοφιλείς σειρές όπως «Το καρέ της ντάμας» στο Mega το 1997 αλλά και στο «10 λεπτά κήρυγμα» επίσης στο Mega το 2000.

Στο σινεμά είχε συνεργαστεί με τον Πατρινό σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στο βραβευμένο φιλμ «Ο τσαλαπετεινός του Γουαιόμινγκ» το 1996.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Από την παράσταση «ΑΓΚΑ-ΣΦΙ+ΦΙ» - «Αγκάλιασέ με - σφίξε με και φίλησέ με».

Από την παράσταση «ΑΓΚΑ-ΣΦΙ+ΦΙ» - «Αγκάλ...

Από την παράσταση «ΑΓΚΑ-ΣΦΙ+ΦΙ» - «Αγκάλιασέ με - σφίξε με και φίλησέ με».

H Χρύσα Σπηλιώτη με τη διευθύντρια σύνταξης του thebest.gr Νεκταρία Ντούκα

H Χρύσα Σπηλιώτη με τη διευθύντρια σύντα...

H Χρύσα Σπηλιώτη με τη διευθύντρια σύνταξης του thebest.gr Νεκταρία Ντούκα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight