Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον «αέρα» οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου – ΠΑΜΕ: Γιατί κάνουμε κατάληψη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στον «αέρα» οι εκλογές του Εργατικού Κέν...

Παραιτήθηκε η Εφορευτική Επιτροπή

Σε ανακοίνωσή τους Διοικήσεις των Σωματείων-μέλη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, οι οποίες πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, αναφέρουν ότι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου για να «αποτρέψουν το πραξικόπημα της μειοψηφίας». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δεκάδες Διοικήσεις Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μαζί με τους εργαζόμενους προχωρήσαμε σήμερα σε κατάληψη του κτηρίου του ΕΚΠ για να αποτρέψουμε το πραξικόπημα της μειοψηφίας του ΕΚ να επιβάλλει εκ νέου εκλογές νοθείας και απάτης για αύριο Παρασκευή 8/12.

Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους και αυτούς που συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει η νοθεία και η απάτη στις εκλογές του ΕΚΠ, στα σωματεία και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας.

Ο αγώνας και η δράση μας είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένοι στις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Έξω από τα συνδικάτα η εργοδοσία, η νοθεία και η απάτη. Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των υπαρκτών πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ, αναγκάστηκε η εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη να παραδεχτεί τη μη νομιμότητά της και να παραιτηθεί. Η παρέμβασή μας είχε αποτέλεσμα!

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για να σπάσει το απόστημα των μηχανισμών της εργοδοσίας που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, που οργανώνει εκλογές νοθείας και απάτης για να ελέγξει το εργατικό κίνημα και να το υποτάξει στη «δίκαιη ανάπτυξη» των μισθών πείνας και φτώχειας που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν για την καθολική και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να μην πάει ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωσή της. Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς.

Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η αθλιότητα της κυβέρνησης να περάσει στα μουλωχτά σαν τον κλέφτη την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!

Βροντοφωνάζουμε! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών! Οι εκλογές νοθείας και απάτης δεν πρόκειται να γίνουν!

Είμαστε σε επιφυλακή! Όλοι οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να παρέμβουν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!»

Νωρίτερα

Δεν υπάρχει κατάληψη η πόρτα είναι ανοικτή. Αυτό δήλωσαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Νωρίτερα

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Πριν από λίγο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του Εργατικού Κέντρου, ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκεται η πρόεδρος του Εργατικού Σταυρούλα Παναγοπούλου- Νικολάου.

Η κατάληψη του ΠΑΜΕ έρχεται μετά την παραίτηση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών.

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Παραιτήθηκε η εφορευτική επιτροπή

Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση της Εφορευτικής η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, κατάθεσε αίτημα προσωρινής διοίκησης. Πάντως το βέβαιο είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή εκλογές.

Πρώτη ενημέρωση: 16.04

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις