Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ελλάδα-Κροατία: Τι έφταιξε και δεν πήραμε το εισιτήριο του Μουντιάλ

Ελλάδα-Κροατία: Τι έφταιξε και δεν πήραμ...

Διαβάστε αναλυτικά

Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ. Πριν περάσουμε στο σημερινό μας θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ τις δύο εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, να σας ενημερώσω πως και γι’ αυτή την βδομάδα, το Κουπόνι του Πάμε Στοίχημα είναι διαθέσιμο για όλους εσάς που επιθυμείτε.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πρώτα να μελετήσετε τους ειδικούς μας στις προτάσεις που έχουν να σας δώσουν, ενώ κατόπιν να κάνετε επιλογή των αναμετρήσεων που σας κάνουν το «κλικ». Πολλά στανταράκια υπάρχουν, ενώ και τα «μπαμ», δηλαδή τα ανέλπιστα αποτελέσματα αναμένεται κι αυτά να κάνουν την εμφάνισή τους. Δείτε τις καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες
Όλα αυτά όμως μένει να τα δούμε επί του πρακτέου και με σωστή τακτική από μέρους σας και ολίγον τι τύχη, που πάντα χρειάζεται εξάλλου, τότε είναι πολύ πιθανό να οδηγηθείτε στο ταμείο!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε ύστερα απ’ την δεύτερη θέση που έλαβε στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, να αναμετρηθεί σε αγώνες μπαράζ κόντρα στην Κροατία. Κατά γενική ομολογία, οι Κροάτες διέθεταν ποιοτικότερο υλικό, στοιχείο που ουδείς το αμφισβήτησε. Παρόλο αυτά, η ομάδα του Σκίμπε αδίκησε τον εαυτό της στο πρώτο παιχνίδι και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πολυπόθητη πρόκριση. Ας πάμε να δούμε αναλυτικά το τι συνέβη σε αμφότερες τις συναντήσεις.

Κροατία Ελλάδα: 4-1

Στο στάδιο Maksimir διαδραματίστηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών. Οι γηπεδούχοι εισήλθαν δυνατά επί του αγωνιστικού χώρου και δείξανε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους.

Στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ορέστης Καρνέζης υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος, αφού άνοιξε υπερβολικά το κοντρόλ του με αποτέλεσμα ο Κάλινιτς, να του αποσπάσει την μπάλα και ο Έλληνας τερματοφύλακας να αναγκαστεί να τον ανατρέψει στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να υποδεικνύει τάχιστα την εσχάτη των ποινών.

Ο Λούκα Μόντριτς δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τον Καρνέζηαπ’ την άλλη γωνία με τους Κροάτες από πολύ νωρίς να μπαίνουν στην θέση του οδηγού και να αποκτούνε τόσο πρακτικό, όσο ασφαλώς και ψυχολογικό αβαντάζ μετά απ’ την εξέλιξη που είχε πάρει το παιχνίδι.

Κι επειδή όπως λέει και ο σοφός λαός «Ενός κακού μύρια έπονται», στο 19 οι Κροάτες διπλασίασαν τα τέρματά τους κάνοντας τα δεδομένα ακόμα πιο δύσκολα για τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι χωρίς καν να έχει συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα βρισκόντουσαν πίσω με δύο τέρματα και με την ψυχολογία στο ναδίρ, βλέποντας το φάσμα του αποκλεισμού από πολύ νωρίς να τους πλησιάζει επικίνδυνα.

Παρόλο αυτά, για λίγο η Ελλάδα ανέβασε ρυθμούς και ευτύχησε με την συμπλήρωση του ημιώρου να μειώσει όταν έπειτα από εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ του Φορτούνη, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκεί που έπρεπε νικώντας αμυντικούς και Σούμπασιτς, γράφοντας το 2-1.

Άλλο ένα στοιχείο που δεν εκμεταλλεύτηκε διόλου η Εθνική μας ομάδα ήταν η μείωση του σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο, αφού μόλις 3 λεπτά αργότερα δεχτήκαμε κι άλλο γκολ απ’ τον Πέρισιτς, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά, ενώ ο Καρνέζης είχε εξουδετερωθεί και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης «εφιαλτικά» για την Ελλάδα, εφόσον δεν είχαν προλάβει να περάσουν ούτε 5 λεπτά κι από νέο λάθος ποδοσφαιριστή μας, αυτή τη φορά του Σταφυλίδη που έκανε ένα απερίσκεπτο γύρισμα με το στήθος στον Καρνέζη, σε σημείο ανεπίτρεπτο με αποτέλεσμα οι Κροάτες να τον προλάβουν και να σημειώσουν το 4-1.

Κάποια άλλη μεταβολή μέχρι τη λήξη του αγώνα στο πίνακα του σκορ δεν είχαμε κι έτσι η Ελλάδα, αφού τα έκανε κυριολεκτικά «μαντάρα» έπρεπε σε λίγα βράδια αν ήθελε να είναι εκείνη που θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018 να φιλοδωρήσει με 3 γκολ τους Κροάτες, πράγμα που φάνταζε σχεδόν ακατόρθωτο.

Ελλάδα-Κροατία 0-0

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης η Εθνική αναζητούσε το δίχως άλλο ένα «θαύμα» και προσπάθησε απ’ τα πρώτα λεπτά της συνάντησης να θέσει τις βάσεις προκειμένου το πετύχει.

Οι Κροάτες στήθηκαν μεν με αμυντικογενή λογική, όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν έπαιξαν καταστροφικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ασφαλώς ως κύρια προτεραιότητα είχαν το να διαφυλάξουν το μηδέν κι από κει και πέρα, αν από αντεπίθεση προέκυπτε κάποιο τέρμα, δεν θα λέγανε κι όχι.

Τα σφυρίγματα του Ολλανδού διαιτητή Μπιέρν Κάιπερς σε ένα σημείο που η Εθνική είχε βρει έναν καλό ρυθμό και προσπαθούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σούμπασιτς, λειτούργησαν αποτρεπτικά, αφού σφύριζε πολύ εύκολα υπέρ των φιλοξενουμένων, αλλά στις παραβάσεις που υπήρχαν εις βάρος της Εθνικής μας, πολλάκις έμοιαζε να «κλείνει» τα μάτια του, χωρίς ασφαλώς να ισχυριζόμαστε πως αυτό φταίει που δεν προκριθήκαμε ή έστω δεν νικήσαμε, όμως είναι ένα επιπρόσθετο γεγονός κι οφείλουμε να το καταγράψουμε.

Πάντως, την κλασικότερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο την είχαν οι Κροάτες, όταν ο Πέρισιτς εξαπέλυσε «οβίδα» η οποία σταμάτησε στο δοκάρι του Καρνέζη με την εν λόγω φάση να είναι η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου που πλέον άφησε απειροελάχιστες ελπίδες στην Εθνική μας για να διεκδικήσει το εισιτήριο της πρόκρισης στο δεύτερο μισό της συνάντησης.

Ο Σκίμπε προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα, αλλά ήταν φανερό πως όσο κι αν τα παιδιά είχαν πεισμώσει και προσπαθούσαν, η άμυνα των φιλοξενουμένων έμοιαζε σχεδόν απροσπέλαστη και περνώντας τα λεπτά, οι ελπίδες όλο και λιγόστευαν.

Υπήρξε βέβαια μία ύστατη προσπάθεια και μάλιστα πετύχαμε και τέρμα με τον Πέλκα, το οποίο ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από κει και πέρα, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να σημειώσει έστω το γκολ που θα της έδινε την νίκη, όμως ούτε αυτό το κατάφερε, αφού παρόλο που είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και γενικότερα συνοχή στο παιχνίδι της, στην τελική προσπάθεια δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα τη σαφέστατη υπεροχή της.

Συνεπώς, ο αγώνας έληξε με λευκή ισοπαλία με τους φιλάθλους να προσφέρουν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στους παίχτες, αναγνωρίζοντας την «γιγάντια» προσπάθεια των παιδιών και σίγουρα οφείλουμε να αναφέρουμε πως άμα δεν είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας στο πρώτο παιχνίδι κατ’ αυτό τον τρόπο δεχόμενοι μια συντριβή, τότε ναι, θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς αυτοί που θα βρισκόντουσαν στα γήπεδα της Ρωσίας.

Παρά ταύτα, η ιστορία όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δεν γράφεται με «αν», οπότε ραντεβού ξανά με την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020 που να ευχηθούμε εκ των προτέρων να είναι μία διοργάνωση που θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε, καθώς μετά και τον χθεσινό αποκλεισμό, μετράμε δύο «απουσίες» απ’ τις μεγάλες διοργανώσεις, αφού ούτε στο Euro του 2016 ήμασταν και δεν θα βρεθούμε ούτε και στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Εθνική επί εποχής Σκίμπε μοιάζει να προσπαθεί να βρει ξανά την χαμένη της αίγλη και με λίγο υπομονή και πίστωση χρόνου στον Γερμανό τεχνικό, ενδέχεται να επανέλθουν τα προσεχή χρόνια οι επιτυχίες που όλοι αναζητούμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports