Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πήγαμε στο "δείπνο στο σκοτάδι" - Μια βιωματική εμπειρία της τυφλότητας που θα θυμούνται όλοι οι συμμετέχοντες - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πήγαμε στο "δείπνο στο σκοτάδι"...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Οι εικόνες ήταν πολύ δύσκολο να καταγραφούν σε συνθήκες ημίφωτος, στη βιωματική εκδήλωση για την τυφλότητα -που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας- και σίγουρα αδύνατο να καταγραφούν στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως μας είπε χαριτολογώντας και ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου τυφλών που βρέθηκε στην Πάτρα για το βιωματικό δείπνο στο σκοτάδι, όταν ανάψουν τα φώτα θα αποκαλυφθούν αρκετοί λεκέδες και ακαταστασία στο εσωτερικό του εστιατορίου στην πλατεία Δροσοπούλου για την βιωματιική εμπειρία.

Για την εμπειρία, τον σκοπό της προσπάθειας αλλά και γενικότερα τα μηνύματα που περνούν προς τα έξω για τα άτομα με προβλήματα όρασης, μίλησε εκτός των άλλων και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν την εκδήλωση «Δείπνο στο Σκοτάδι». Ήταν μια δράση βιωματικής εμπειρίας της τυφλότητας όπου βλέποντες κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τις 4 από τις 5 αισθήσεις, σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να δειπνήσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εκδήλωση αυτή, συνέβη πρώτη φορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Μέσα στο εστιατόριο, απαγορεύονταν κινητά τηλέφωνα, κάπνισμα και φυσικά οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός. Εξάλλου ο χώρος του εστιατορίου και εξωτερικά -ειδικά για την εκδήλωση αυτή- είχε κλειστεί ερμειτικά με χάρτινα πετάσμα.

Να ξεκαθαρίσουμε πως εικόνες από το εσωτερικό του εστιατορίου δεν υπάρχουν καθώς στο χώρο επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι, συνθήκες αδύνατες για οποιαδήποτε λήψη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις