Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Βαλτή και η χθεσινή φωτιά στο Γεράκι– Στο μικροσκόπιο οι εμπρησμοί στην Ηλεία - Στο στόχαστρο και το Σανταμέρι

Δυτική Ελλάδα: Βαλτή και η χθεσινή φωτιά...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αυξημένος κατά πολύ φέτος ο αριθμός των πυρκαγιών – Τι σώζει την κατάσταση

Κατά πολύ αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην Ηλεία και όπως πληροφορείται το thebest.gr οι περισσότερες φαίνεται να οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση. Τα περιστατικά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και εξετάζονται τα ενδεχόμενα να σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες αλλά και με ναρκωτικά.

Η χθεσινή φωτιά ανάμεσα στο Γεράκι και το Περιστέρι Ηλείας δείχνει επίσης να οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση και διερευνάται.

Οι πυρκαγιές ειδικά τον  Αύγουστο, στην Ηλεία είναι απανωτές και δύσκολες, όπως εξηγεί ο Διοικητής της ΠΟΥ Πύργου και Διοικητής νομού Γιάννης Πετρούτσος, λόγω της μορφολογίας , της μεγάλης έκτασης, την έλλειψη αγροτικών δρόμων. Παρόλα αυτά έχουν αποτραπεί τα χειρότερα και το κακό έχει περιοριστεί χάρη στη μεγάλη εξαρχής κινητοποίηση της πυροσβεστικής, της εμπειρίας των πυροσβεστών αλλά και της άμεσης συνδρομής της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκομένων φορέων, ώστε η φωτιά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωσή της.

Η χθεσινή φωτιά έχει κάψει περίπου 80 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Στο στόχαστρο και το Σανταμέρι Δυτικής Αχαΐας

Για εμπρησμό πίσω από τις τελευταίες πυρκαγιές στο Σανταμέρι έχει μιλήσει ήδη στο  thebest.gr o Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος και σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο και η πυροσβεστική και τις περιπτώσεις ερευνά ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαΐα: Ολονύχτια η μάχη στις πυρκαγιές σε Σανταμέρι ... - The Best News

Συναγερμός στην Ηλεία για την πυρκαγιά στο Γεράκι - Επιχείρηση κατάσβεσης και από αέρος - Με κάταγμα στο νοσοκομείο πυροσβέστης-ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις