Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε ο ιερός ναός του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε ο ιερός ναός του Συ...

Ο νέος ιερός ναός αφιερωμένος στον Απόστολο Ανδρέα είναι στην οδό Μιαούλη 70

Μια πνευ­μα­τι­κή κι­βω­τός μέ­σα στην ο­ποία θα καλ­λι­ερ­γεί­ται η υ­πο­στή­ρι­ξη και υ­πο­βο­ή­θη­ση του ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού έρ­γου που ε­πι­τε­λεί­ται σε δι­ά­φο­ρα ση­μεία του πλα­νή­τη, και ι­δι­αί­τε­ρα στην Α­φρι­κα­νι­κή και Α­σι­α­τι­κή ή­πει­ρο εί­ναι ο Να­ός του Α­γί­ου Α­πο­στό­λου Αν­δρέ­ου του Συλ­λό­γου Ορ­θο­δό­ξου Ι­ε­ρα­πο­στο­λής «Ο Πρωτόκλητος» ε­πί της ο­δού Μι­α­ού­λη 70 στην Πά­τρα, πάνω από την Κανακάρη, ο ο­ποί­ος εγ­και­νι­ά­στη­κε το πρωί της πε­ρα­σμέ­νης Κυ­ρι­α­κής 25 Ι­ου­νί­ου 2017 με εκ­κλη­σι­α­στι­κή τά­ξη και με­γα­λο­πρέ­πεια.

Τα εγ­καί­νια και την πρώ­τη Θεία Λει­τουρ­γία τέ­λε­σε ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πα­τρών κ.κ. Χρυ­σό­στο­μος συ­νε­πι­κου­ρού­με­νος α­πό τον Θε­ο­φι­λέ­στα­το Ε­πί­σκο­πο Κερ­νίτ­σης κ. Χρύ­σαν­θο και πλει­ά­δα ι­ε­ρέ­ων και δι­α­κό­νων.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μητροπολίτης κ. Χρυ­σό­στο­μος μι­λών­τας κα­τά την τε­λε­τή των Εγ­και­νί­ων α­να­φέρ­θη­κε στην ση­μα­σία του νέ­ου Να­ού, στην ζωή της Εκ­κλη­σί­ας. Μί­λη­σε για τον α­εί­μνη­στο ι­ε­ρο­κή­ρυ­κα της Ι. Μητροπόλεως των Πα­τρών και ι­ε­ρα­πό­στο­λο π. Χα­ρί­τω­να Πνευ­μα­τι­κά­κι, ο ο­ποί­ος σε με­γά­λη η­λι­κία έ­φυ­γε για την Α­φρι­κή, ό­που κή­ρυ­ξε τον θείο λό­γο και ερ­γά­στη­κε με ζέ­ση και πά­θος δη­μι­ουρ­γών­τας μια ση­μαν­τι­κή  ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κή κοι­νό­τη­τα, η ο­ποία σή­με­ρα αν­θεί και α­πο­τε­λεί πρό­τυ­πο.

Ο π. Χα­ρί­των με την προ­σφο­ρά του ε­νέ­πνευ­σε και ε­ξα­κο­λου­θεί να εμ­πνέ­ει τα μέ­λη του εν Πά­τραις Συλ­λό­γου Ορ­θο­δό­ξου Ι­ε­ρα­πο­στο­λής «Ο Πρω­τό­κλη­τος», τα ο­ποία με πολ­λούς τρό­πους συν­δρά­μουν το έρ­γο που ε­πι­τε­λούν σή­με­ρα τα ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κά κλι­μά­κια.

Ι­δι­αί­τε­ρη α­να­φο­ρά έ­κα­νε στον πρό­ε­δρο του Συλ­λό­γου Νι­κό­λαο Σί­μο που με τα άλ­λα μέ­λη του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου ερ­γά­ζον­ται α­κα­τά­παυ­στα για την υ­πο­στή­ρι­ξη των ι­ε­ρα­πο­στό­λων μας. Στην συ­νέ­χεια ε­παί­νε­σε το έρ­γο του Συλ­λό­γου, το ο­ποίο γί­νε­ται με την ευ­λο­γία του οι­κεί­ου Μη­τρο­πο­λί­τη και την συ­νερ­γα­σία με την το­πι­κή εκ­κλη­σία, ευ­χα­ρι­στών­τας ό­λους τους Πα­τρι­νούς, τα μέ­λη του Συλ­λό­γου και ό­λους ε­κεί­νους που βο­η­θούν στο έρ­γο της Ι­ε­ρα­πο­στο­λής.

Με­τά την Θεία Λει­τουρ­γία έ­γι­νε α­πό τον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο η α­πο­κά­λυ­ψη α­να­θη­μα­τι­κής πλά­κας που βρί­σκε­ται στην εί­σο­δο του Να­ού και α­κο­λού­θως πα­ρα­τέ­θη­κε μι­κρή δε­ξί­ω­ση σε αί­θου­σα του Συλ­λό­γου.

Ο Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου ευ­χα­ρί­στη­σε θερ­μά τον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το που δεν φεί­δε­ται χρό­νου και εκ­δη­λώ­νει παν­τοι­ο­τρό­πως την συμ­πα­ρά­στα­σί του στις ε­πι­τε­λού­με­νες προ­σπά­θει­ες, πα­ρά τα βε­βα­ρυ­μέ­να ποι­μαν­το­ρι­κά του κα­θή­κον­τα στην Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Πα­τρών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Α­κο­λού­θως α­να­φέρ­θη­κε στην μα­κρο­χρό­νια προ­σπά­θεια που έ­γι­νε για την α­νέ­γερ­ση του Να­ού, ο ο­ποί­ος θε­με­λι­ώ­θη­κε στις 14 Ι­ου­λί­ου του 2003  υπoγραμ­μί­ζοντας πως αυ­τό ή­ταν ε­πι­θυ­μία και του π. Χα­ρί­τω­νος, την ο­ποία εί­χε εκ­φρά­σει κα­τά την τε­λευ­ταία του ε­πί­σκε­ψη στην Πά­τρα, τον Ο­κτώ­βριο του 1988, ο­πό­τε ι­ε­ρούρ­γη­σε στον Νέο Ναό του πο­λι­ού­χου Α­γί­ου Αν­δρέ­ου και εί­χε ε­πι­κοι­νω­νία με τα πνευ­μα­τι­κά του τέ­κνα.

Τέλος μί­λη­σε και για ό­λους ε­κεί­νους που έ­χουν ερ­γα­στεί για την α­νέ­γερ­ση του να­ού και α­πευ­θυ­νό­με­νος στον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το κ. Χρυ­σό­στο­μο , εί­πε πως ο Σύλ­λο­γος προ­τί­θε­ται να τους τι­μή­σει έ­χον­τας την ευ­χή και ευ­λο­γία του.

Τον λό­γο έ­λα­βε και ο Θε­ο­φι­λέ­στα­τος Ε­πί­σκο­πος Κερ­νίτ­σης κ. Χρύ­σαν­θος υ­πεν­θυ­μί­ζον­τας το κεν­τρι­κό σύν­θη­μα του α­ει­μνή­στου π. Χα­ρί­τω­νος Πνευ­μα­τι­κά­κι «Χτυ­πά­τε τις καμ­πά­νες της Ορ­θο­δο­ξί­ας» που προ­κά­λε­σε συγ­κί­νη­ση σε ό­λους.

Σύν­το­μο χαι­ρε­τι­σμό α­πηύ­θυ­νε και ο α­γι­ο­ρεί­της ι­ε­ρο­μό­να­χος π. Θε­ο­λό­γος Χρυ­σαν­θα­κό­που­λος, πνευ­μα­τι­κό τέ­κνο του π. Χα­ρί­τω­νος που συμ­με­τεί­χε στο ση­μαν­τι­κό γε­γο­νός των Εγ­και­νί­ων κά­νον­τας στα­θμό ε­πί τού­το στην πό­λη μας πριν α­να­χω­ρή­σει για την Πι­σι­δία στην Τουρ­κία, ό­που βο­η­θεί τον Μη­τρο­πο­λί­τη Σω­τή­ριο.

Την πα­ρα­μο­νή των εγ­και­νί­ων τε­λέ­στη­κε ε­σπε­ρι­νός και έγινε η κα­τά­θε­ση των Τι­μί­ων Λει­ψά­νων α­πό τον Πρω­το­σύγ­κελ­λο της Ι. Μη­τρο­πό­λε­ως Πα­τρών Αρ­χιμ. π. Αρ­τέ­μιο Αρ­γυ­ρό­που­λο τον ο­ποίο πλαι­σί­ω­σαν πολ­λοί ι­ε­ρείς της πό­λε­ως. Ο π. Αρ­τέ­μι­ος στην ε­πί­και­ρη ο­μι­λία του τό­νι­σε ό­τι σε πε­ρι­ό­δους με­γά­λων δι­ω­γμών η λα­τρεία ε­τε­λεί­το στις κα­τα­κόμ­βες και στους τά­φους των μαρ­τύ­ρων, πά­νω α­πό τους ο­ποί­ους έ­κτι­ζαν η­μι­κυ­κλι­κούς θό­λους («μαρ­τύ­ρια»). Α­πό τό­τε, το­πο­θε­τούν­ται λεί­ψα­να α­γί­ων κά­τω α­πό την α­γία Τρά­πε­ζα, για να μην ξε­χνά­με ό­τι η Εκ­κλη­σία θε­με­λι­ώ­θη­κε στο αί­μα, που έ­χυ­σαν οι μάρ­τυ­ρες για το Χρι­στό.

Ε­πί­σης α­να­φέρ­θη­κε στο έρ­γο του ι­ε­ρα­πο­στό­λου και ι­δρυ­τού του «Πρω­το­κλή­του» Αρ­χιμ. π. Χα­ρί­τω­νος Πνευ­μα­τι­κά­κι και ε­πή­νε­σε τον Σύλ­λο­γο που ε­νι­σχύ­ει τις προ­σπά­θει­ες προς ευ­αγ­γε­λι­σμόν των μα­κράν του Χρι­στού α­δελ­φών μας. Α­πό την ε­πο­μέ­νη των Εγ­και­νί­ων και καθ’ ό­λη την ε­βδο­μά­δα τε­λεί­ται στον Ι.Ναό, με ευ­χή και ευ­λο­γία του Σεβ. Μη­τρο­πο­λί­του κ. Χρυ­σο­στό­μου η Θεία Λει­τουρ­γία.

Στην τε­λε­τή των εγ­και­νί­ων και στη Θεία Λει­τουρ­γία παρεβρέθηκαν οι Βου­λευ­τές, Νι­κό­λα­ος Νι­κο­λό­που­λος, Αν­δρέ­ας Κατ­σα­νι­ώ­της, και Θ. Πα­πα­θε­ο­δώ­ρου, ο πρ. Υ­φυπουρ­γὸς κ. Γε­ώρ­γι­ος Μαυ­ρα­γά­νης, ο πρώ­ην βου­λευ­τής Αν­δρέ­ας Τρι­αν­τα­φυλ­λό­που­λος, οι Δη­μο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι κ. Βί­βι­αν Σα­μού­ρη, κ. Η­λί­ας Γκοτ­σό­που­λος, κ. Πέ­τρος Ρη­γά­τος, άλ­λοι εκ­πρό­σω­ποι φο­ρέ­ων και ορ­γα­νώ­σε­ων, μέ­λη του συλ­λό­γου και πλή­θη πι­στών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις