Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Επιστρέφει το Γαλλικό γκραν πρι

Φόρμουλα 1: Επιστρέφει το Γαλλικό γκραν πρι

Μετά από 10 χρόνια απουσίας

Μετά από 10 χρόνια (2008 η τελευταία φορά) το γαλλικό γκραν πρι επιστρέφει στο καλεντέρι της Formula 1 από το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η μεγάλη επιστροφή γίνεται στο πλαίσιο μίας άνευ προηγουμένου τριπλής συμφωνίας με Αυστρία και Μ.Βρετανία.

Η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) έδωσε στη δημοσιότητα το αγωνιστικό πρόγραμμα των 21 αγώνων του 2018 με τα γκραν πρι της Γαλλίας και της Γερμανίας (Χοκενχάιμ), που απουσιάζουν από την τρέχουσα περίοδο, να επιστρέφουν αντί αυτό της Μαλαισίας που «αποκλείστηκε»

Ο αγώνας στο «Le Castellet» της Μασσαλίας θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσει της Αυστρίας την 1η Ιουλίου και του Σίλβερστόουν στις 8/07.

Ποτέ στο παρελθόν η Formula 1 δεν είχε αγώνες για τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα, κάτι που είχε συζητηθεί, αλλά εξαιτίας λογιστικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί.

Η σεζόν θα ξεκινήσει στην Αυστραλία στις 25 Μαρτίου, με τις ομάδες να ταξιδεύουν στη συνέχεια στη Σανγκάη και στο Μπαχρέιν, που θα διεξαχθούν σε δύο «κολλητά» Σαββατοκύριακα στις 8 και 15 Απριλίου, πριν το γκραν του Αζερμπαϊτζάν στις 29/04.

Η Ρωσία, αν και ήταν ο 4ος αγώνας της τρέχουσας περιόδου, απομακρύνεται από το διήμερο της Πρωτομαγιάς και «μεταφέρεται» στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το γκραν πρι της Ισπανίας (Βαρκελόνη) ανοίγει την «ευρωπαϊκή σεζόν» στις 13 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει ο αγώνας στο Μονακό, πριν ανανεωθεί το ραντεβού ομάδων και πιλότων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στον Καναδά στις 10/06 για να επιστρέψουν ξανά στη «Γηραιά Ήπειρο» και συγκεκριμένα στην Γαλλία.

«Επιστρέφει» και η Γερμανία στις Ιουλίου με τον αγώνα στο Χοκενχάιμ, ακολουθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο το γκραν πρι στην Ουγγαρία, με το «διάλλειμα» των τριών εβδομάδων μέσα στον Αύγουστο να τίθεται εν αμφιβόλω καθώς δεν αποκλείεται σε εκείνο το διάστημα να διεξαχθεί κάποιος αγώνας.

«Back to back» αγώνες θα γίνουν κανονικά στο Βέλγιο (Σπα) και στην Ιταλία (Μόντσα), στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, με τον βραδινό αγώνα της Σινγκαπούρης να είναι προγραμματισμένος για τις 16 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο γκραν πρι και αυτό της Κίνας έχουν ερωτηματικά, καθώς αναμένονται οι επιβεβαιώσεις από τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων των αγώνων. Η σεζόν τελειώνει, ως συνήθως, στις 25 Νοεμβρίου στο Αμπου Ντάμπι.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρμουλα 1: Θρίαμβος του Φέτελ στο Μονακό- 1-2 για την Φεράρι


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports