Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τάε κβον ντο: Χρυσό μετάλλιο η Δεσύλλα, ασημένιος ο Σκούρτης στο Ευρωπαϊκό

Τάε κβον ντο: Χρυσό μετάλλιο η Δεσύλλα, ...

Άκρως παραγωγική, από πλευράς μεταλλίων, ήταν και η τρίτη ημέρα για το ελληνικό ταεκβοντό

Άκρως παραγωγική, από πλευράς μεταλλίων, ήταν και η τρίτη ημέρα για το ελληνικό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, αφού δια χειρός των Ιωάννα Δεσύλλα και Παναγιώτη Σκούρτη, πανηγύρισε ακόμη δύο μετάλλια. Η Δεσύλλα, αθλήτρια του Αίαντα Αγ. Δημητρίου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -62 κιλών, ενώ ο Σκούρτης, αθλητής του ΑΣ Γέρακα, ήταν δεύτερος στα -80 κιλά.

Με τα δύο σημερινά μετάλλια, η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα στη διοργάνωση που φιλοξενείται από την Πέμπτη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η Δεσύλλα, αν και δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U21 του Βόλου, κατάφερε να σημειώσει πέντε νίκες και να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών.

Στα προκριματικά νίκησε 6-3 την Σίλιε Πέτερσεν από τη Νορβηγία και 13-6 την Ναταλία Μορένο Γκαρσία από την Ισπανία.

Στα προημιτελικά επικράτησε 8-1 της Γιάνα Ρούλιτς από την Σερβία, ενώ στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Ιταλίδας Λίσια Μαρτιτζνιάνι με σκορ 8-1.

Ο τελικός κρίθηκε στο golden score, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία ήταν τρίτη στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση (Γκρόζνι), να κατακτά τη νίκη και την πρωτιά.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από τον Παναγιώτη Σκούρτη, ο οποίος σε πέντε αγώνες είχε τέσσερις νίκες. Στα προκριματικά νίκησε 18-2 τον Σάββα Πουρπουρίδη από την Κύπρο και 7-1 τον Αλεξάντρ Λούπου από την Μολδαβία.

Στον αγώνα της οκτάδας νίκησε 10-9 τον Ισμαέλ Μπουζίντ Σουχιλί (Γαλλία), ενώ στα ημιτελικά επικράτησε 7-6 του Ιβάν Μορόζοφ (Ρωσία). Στον τελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 5-3 από τον Τούρκο Χασάν Καν Λάζογλου και κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Την απονομή στην Δεσύλλα, έκανε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάε κβον ντο: Πλούσιο θέαμα στην πρώτη ημέρα του 30ου Πανελληνίου πρωταθλήματος της Πάτρας


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports