Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο αστυνομικός που εκτέλεσε τον οδηγό ταξί στην Κοζάνη, είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη - Πως τον εντόπισαν

Ο αστυνομικός που εκτέλεσε τον οδηγό ταξ...

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, είναι ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά. Ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκηση, μετά την σύλληψη του Μαζιώτη.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συλληφθείς είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ και ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεση του, γι' αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Νωρίτερα

Ο αστυνομικός που συνελήφθη ως ύποπτος για την δολοφονία του οδηγού ταξί στην Κοζάνη και φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, είναι ο ίδιος που είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα στο Μοναστηράκι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη του. O αστυνομικός εργαζόταν κατά το παρελθόν στην Αθήνα.

Ο αστυνομικός μετά το συγκεκριμένο περιστατικό είχε ζητήσει να μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του, την Καστορία, όπως μεταδίδει το CNN Greece.

Νωρίτερα

Συνελήφθη για τον φόνο του 52χρονου οδηγού ταξί στην Λεύκη Καστοριάς 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο 30χρομνος αστυνομικός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε διαφορές για προσωπικούς λόγους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο οδηγός ταξί έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός. Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Νωρίτερα

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού προχώρησε η Αστυνομία για τη δολοφονία 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά, που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς. Όπως μετέδωσε το τοπικό σάιτ alphafm.grη Αστυνομία συνέλαβε τον αστυνομικό, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στο σπίτι του ειδικού φρουρού βρέθηκε και το 45αρι πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό ταξί, ενώ φέρεται και ο ίδιος να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Οι αρχές εξετάζουν ως κίνητρο της δολοφονίας να ήταν υπόθεση ναρκωτικών, χωρίς όμως να αποκλείουν και το ενδεχόμενο της ληστείας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Αστυνομικές πηγές λένε ότι ο άνδρας βρέθηκε νεκρός έξω από το ταξί του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr ο 53χρονος ήταν 40 με 50 μέτρα μακριά από το ταξί του και είχε τραύμα από πυροβόλο όπλο στον κρόταφο. Έχει βρεθεί κάλυκας, ο οποίος φαίνεται να είναι από όπλο 45 χιλιοστών αλλά περισσότερα στοιχεία θα δείξει η βαλλιστική.

Τον έψαχναν όλο το απόγευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικοί του άνθρωποι έψαχναν τον οδηγό ταξί από νωρίς το απόγευμα. Συγκεκριμένα, γύρω στις 17:30 άρχισαν να τον αναζητούν γιατί δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε το όχημά του στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των Ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρία στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός από πυροβόλο όπλο οδηγός ταξί σε ερημική τοποθεσία στην Λεύκη Καστοριάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις