Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με «κεραυνούς» κατά των πρώην οι εξαγγελίες του γ.γ. Αθλητισμού για Προσφυγικά και κολυμβητήριο Αγυιάς- Δέσμευση για Παναχαϊκή - ΒΙΝΤΕΟ

Με «κεραυνούς» κατά των πρώην οι εξαγγελ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στην Πάτρα ο Ιούλιος Συναδινός

Καλές ειδήσεις για την Πάτρα που όμως τις διάνθισε με «κεραυνούς» κατά των προηγούμενων διοικήσεων του Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο αλλά και της πολιτικής ηγεσίας κόμισε κατά την επίσκεψή τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Ο κ. Συναδινός εξήγγειλε την σταδιακή ανάπλαση του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, την ανακατασκευή του γηπέδου των Προσφυγικών καθώς και την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου η Παναχαϊκή, απαλλαγμένη από τα χρέη του παρελθόντος, να μπορεί την επόμενη χρονιά να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της β’ Εθνικής για την οποία, κατά τα φαινόμενα, θα εξασφαλίσει την άνοδο.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΓΥΙΑΣ

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε ο κ. Συναδινός προχώρησε σε μια σειρά καταγγελιών οι οποίες μάλιστα, όσον αφορά την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, τον οδήγησαν μέχρι την πόρτα του προϊσταμένου το Πρωτοδικείου Πατρών όπου κατέθεσε φάκελο με στοιχεία ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αλλά ζημιά του Δημοσίου ύψους 120εκ. δραχμών (δηλαδή πλέον των 350.000 ευρώ).

Και τούτο γιατί, όπως υποστήριξε, η υποδομή του κολυμβητηρίου που κόστισε όλα αυτά τα χρήματα, αφέθηκε στην τύχη της από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ, να ρημάξει ενώ η τύχη του στέγαστρου… αγνοείται. Παράλληλα ο γ.γ. του υπουργείου Αθλητισμού παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία όλα τα χρόνια της λειτουργίας του το κολυμβητήριο δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας καθώς είχαν διαπιστωθεί κατασκευαστικές ατέλειες ενώ και η παραλαβή του είχε γίνει… 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ως προς την τύχη της έκταση από εδώ και πέρα ο κ. Συναδινός εξήγησε ότι ήδη έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 240.000 ευρώ με τα οποία σε πρώτη φάση θα γίνει περίφραξη της πισίνας, πλήρης ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις που βρίσκονται εκεί. Παράλληλα θα αντικατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός και θα υπάρξει μερική περίφραξη των εγκαταστάσεων.

Σε δεύτερη φάση θα αναζητηθούν χρήματα για την εξωτερική περίφραξη του συνόλου της έκτασης και τέλος να μελετηθεί τι θ’ απογίνει με την πισίνα. Ο κ. Συναδινός χαρακτήρισε λογική και συμφέρουσα την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Πατρέων για τη δημιουργία μπιτς βόλεϊ.


ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Όσον αφορά τώρα το γήπεδο ποδοσφαίρου των Προσφυγικών ο γ.γ. του υπουργείου Αθλητισμού αποκάλυψε ότι με την παραχώρηση που έγινε από την Γενικής Γραμματεία το 1999 στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων προβλεπόταν ότι όλες οι δαπάνες για ανακατασκευές, ακόμα και οι μελέτες θα πληρώνονταν από την ΕΠΣ. Αυτό όμως πρόσθεσε ποτέ δεν έγινε αλλά αντιθέτως το υπουργείο Αθλητισμού (1999-2000) έδωσε επιχορήγηση πάνω από 900.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

«Το πώς αξιοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το γήπεδο», πρόσθεσε με νόημα. Δεσμεύτηκε ότι το έργο τη ανακατασκευής θα γίνει από την πολιτεία και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στο γεγονός ότι βρέθηκε άργιλος στο χώμα του γηπέδου γεγονός που άλλαξε τα δεδομένα. Μάλιστα επέρριψε ευθύνες στην ΕΠΣ και τους άλλους τοπικούς φορείς ότι ουδέποτε ενημέρωσαν το Υπουργείο για το ενδεχόμενο αυτό, αν και το γνώριζαν.

Όπως είπε ο κ. Συναδινός, εγκρίθηκε επιπλέον ποσό 20.000 ευρώ κι έτσι ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει συνολικά στα 252.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο απομένει μόνο μια τυπική υπογραφή προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

 

"ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ"

Για την Παναχαϊκή ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι όλες οι δημόσιες δεσμεύσεις που έχουν γίνει προκειμένου η ομάδα να μπορεί, απαλλαγμένη από τα χρέη του παρελθόντος να προχωρήσει στην παραπάνω κατηγορία, ισχύουν.

Χαρακτήρισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεδομένη για την νομοθετική τροπολογία που απαιτείται προκειμένου να στηριχθεί το αίτημα της ομάδας. «Θέλουμε να στηρίζουμε μορφές διοίκησης λαϊκής βάσης που θα έχουν μόνο έναν μαγαλοπαράγοντα. Η Παναχαϊκή είναι μια ιστορικής ομάδα που φαίνεται πως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση κι εμείς θα είμαι αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια», είπε ο κ. Συναδινός.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην πρόσθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους Δήμους και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και υπό αυτή την έννοια όποιο «ώριμο» έργο φθάνει ως αίτημα στην Γενική Γραμματεία θα εντάσσεται σε προγράμματα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε το γήπεδο των Νιφορεΐκων το οποίο χρηματοδοτείται με 260.000 ευρώ. Σε σχετική ερώτηση απάντηση ότι κανένα αντίστοιχο αίτημα δεν έχει υποβληθεί εκ μέρους του Δήμου Πατρέων.

Μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε και στο ποσό που καλείται να πληρώνει το ΠΕΑΚ για το  νερό που χρησιμοποιεί για την πισίνα του Πεπανός. Όπως είπε το κυβικό τιμολογείται προς 3,08 ευρώ όταν αντιστοίχων η αντίστοιχη δημοτική επιχείρηση των Ιωαννίνων χρεώνει  0,89 ευρώ το κυβικό, του Ηρακλείου 0,74, της Λάρισας 1,5 κ.ο.κ.

«Ουσιαστικά δηλαδή στην Πάτρα πληρώνει το ΠΕΑΚ με οικιακό τιμολόγιο, πρέπει να γίνει μια διευθέτηση του θέματος», συμπλήρωσε.

Κατά τα λοιπά παραδέχθηκε τις ελλείψεις προσωπικού στο ΠΕΑΚ το οποίο καλείται να λειτουργήσει με δύο υπαλλήλους, απέδωσε το πρόβλημα στις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές της, στην μεταθέσεις αλλά και στους υπαλλήλους που είχαν διοριστεί επί Ανδρέα Φούρα στις Ομοσπονδίες οι οποί ενώ βρίσκονται σε συνεχείς άδειες αφού δεν μπορούν να ασκήσουν καθήκοντα, δεν έγινε υπάρξει ακόμα νομική φόρμουλα για να περάσουν στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως είναι τα ΠΕΑΚ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Κώστας Κόντης έκανε αναλυτικό απολογισμό του πλούσιου έργου που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις