Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΣΑ Δημήτρη Μπαλαφούτη

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΣΑ Δημήτ...

Για διάφορα θέματα της Ένωσης

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαϊας Δημήτρης Μπαλαφούτης με επιστολή του δίνει τις δικές τους εξηγήσεις για τα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο καιρό. Αναλυτικά:

"Κάποιοι αποφάσισαν να βγουν από τον λήθαργο τεσσάρων σχεδόν ετών και ενώ ουδέποτε ως μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΑ δεν έχουν προτείνει μια λύση με προοπτική για ένα σοβαρό θέμα που αφορά το Αχαϊκό ποδόσφαιρο ξαφνικά ξύπνησαν και είπαν να ασχοληθούν με τα ''μεγάλα προβλήματα'' του αχαϊκού ποδοσφαίρου...

Πρώτο μεγάλο πρόβλημα του Αχαϊκού ποδοσφαίρου, ήταν ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ, ποια από τα μέλη του ΔΣ θα πάνε να ψηφίσουν σ' αυτές. Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα, προφανώς δεν αρκούσαν οι δυο ψήφοι και θέλανε και την τρίτη, δηλαδή την ψήφο του Προέδρου της ΕΠΣΑ. Επομένως αντίθετα με τα όσα το Καταστατικό και ο Νόμος προβλέπουν, καλούμε χωρίς αρμοδιότητα, παράνομα και καταχρηστικά μόνοι μας ΔΣ, ψηφίζουμε μόνοι μας, εκλέγουμε μόνοι μας τον εαυτό μας για ''Πρόεδρο''... και τα προβλήματα τέλος !!! Δυστυχώς όμως τα σχέδια στράβωσαν και τα όνειρα έγιναν εφιάλτες γιατί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο...

Στην συνέχεια, μιας και ξυπνήσανε , είπαν να ψάξουν να βρουν σκάνδαλο και ανακαλύψανε μια ''προκλητική-πελατειακή-σκανδαλώδη'' απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Συγκεκριμένα το ''μέγα σκάνδαλο'' έχει ως εξής:

Πρόκειται για έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή,του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται ένεκα του νεαρού της ηλικίας του.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στον περσινό αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΑΕ Κρίνου και Πρωτέα , τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή με δέκα (10) αγωνιστικές, για αδίκημα που φαίνεται να διέπραξε σύμφωνα με το φύλλο αγώνος.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, πήρε μεταγραφή για το αθλητικό σωματείο Αστέρα Τσουκαλείκων. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας, μετά από δυο Αιτήσεις του Αστέρα Τσουκαλείκων και αφού έλαβε υπόψιν της τον φάκελο της υπό κρίσης πειθαρχικής υπόθεσης, την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, την προσκόμιση νέων σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων, την ακροαματική διαδικασία που ακολούθησε κλπ., και ένεκα ότι το θέμα αφορούσε ποινή προηγούμενης αγωνιστικής σαιζόν, παρέπεμψε το θέμα και την λήψη απόφασης στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας και κατ επέκταση στο ΔΣ.

Άμεσα και δει στις 17-10-2016, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας συγκάλεσε την Εκτελεστική Γραμματεία (διότι ΔΣ λόγω της επικείμενης εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στις 19.10.2016 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, μετά τα γνωστά σε όλους γεγονότα, δεν ήταν δυνατό να συγκληθεί), η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο ,τον Α΄ Αντιπρόεδρο,τον Β΄ Αντιπρόεδρο,τον Ταμία και τον Γενικό Γραμματέα.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 32 παράγραφος 2 του καταστατικού της ΕΠΣ Αχαΐας, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφασίζει για κατεπείγοντα φύσεως θέματα και ενημερώνει γι αυτό το ΔΣ στην πρώτη επόμενη συνεδρίασή του, το οποίο (ΔΣ) και επικυρώνει και την απόφαση.

Κατόπιν κλήτευσης όλων των παραπάνω μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, στη συνεδρίαση παρέστησαν τα τρία (3) από τα πέντε (5) μέλη της επιτροπής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία ως συλλογικό όργανο αποφάσισε, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είχαν προσκομισθεί, την μείωση της ποινής από δέκα (10) σε πέντε (5) αγωνιστικές, μιας και δε γινόταν να γίνει εξάλειψη της ποινής, γιατί απαγορεύεται βάση κανονισμού, να μη λαμβάνεται υπ όψη το φύλλο αγώνα.

Το σωματείο Αστέρας Τσουκαλείκων, ενημερώθηκε για την λήψη της πιο πάνω απόφασης, του επισημάνθηκε δε, ότι μέχρι την επικύρωση της απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας από το ΔΣ, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παίχτη, μόνο με δική του ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ,ότι σε παρελθόντα χρόνο, το ΔΣ της ΕΠΣ Αχαΐας ομόφωνα είχε μειώσει ποινή ποδοσφαιριστή από τέσσερα (4) σε τρία (3) χρόνια.

Επομένως και σύμφωνα με τα ανωτέρω πραγματικά γεγονότα:

1) Όχι μόνο δεν αγνοήσαμε την Πειθαρχική Επιτροπή αλλά απεναντίας η Πειθαρχική Επιτροπή παρέπεμψε την υπόθεση στο ΔΣ.

2) Ενώ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας κλήθηκαν όλα τα μέλη, οι σημερινοί επικριτές δεν παραστάθηκαν για να αποτρέψουν ''την προεκλογική εξυπηρέτηση'' ή ώστε να καταγράψουν ως μειοψηφία την αντίθετη άποψή τους.

3) Η ίδια η απόφαση αναφέρει ότι θα επικυρωθεί από το επόμενο ΔΣ ως ορίζει το Καταστατικό της ΕΠΣΑ.

4) Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Εκτελεστική Γραμματεία κινήθηκε πρώτον, σύμφωνα με το Καταστατικό και δεύτερον σύμφωνα με την πρακτική που το ίδιο το ΔΣ σε προηγούμενες παρόμοιες ομόφωνες αποφάσεις του εξέδωσε.

Επομένως εφόσον η συγκεκριμένη απόφαση τελεί υπό την προϋπόθεση επικύρωσής της από το ΔΣ (στο οποίο οι επικριτές έχουν την πλειοψηφία) για ποιο λόγο ακριβώς πράγμα κατηγορούμαστε;;; Για την τήρηση του Καταστατικού και της υπό αυτού οριζόμενης διαδικασίας;;;

Γιατί πατήσαμε στα χνάρια παρόμοιων αποφάσεων που το ίδιο το ΔΣ ομόφωνα εξέδωσε;;; Για το ότι όπως παραδέχονται οι επικριτές μας ''τα δικά μας σωματεία'' δεν έκαναν χρήση της ''προκλητικής-πελατειακής-σκανδαλώδης-προεκλογικής'' απόφασης που δήθεν εκδώσαμε για αυτά;;;

Για το ότι ο προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας δεν χρησιμοποίησε τον παίκτη μετά τη δημοσιοποίηση? Δυστυχώς το μέγα σκάνδαλο αποδείχθηκε άνθρακας και όχι θησαυρός...

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ο στρουθοκαμηλισμός είναι βολικός για κάποιους, αλλά καλό είναι να μην εκτίθενται και παραπέρα... Στηρίζουμε απόλυτα την Πειθαρχική Επιτροπή τόσο τις αποφάσεις όσο και τα μέλη της.

Εμείς παρακάμπτουμε τις αγκυλώσεις και τα εντέχνως δημιουργούμενα σκάνδαλα και παράπονα προχωρώντας το δρόμο μας.

Γνωρίζοντας ότι η ''προεκλογική'' περίοδος για μας άρχισε από την επόμενη μέρα που το Αχαϊκό ποδόσφαιρο μας εμπιστεύτηκε, ήτοι πριν τέσσερα περίπου χρόνια και όχι λίγο πριν από την λήξη της θητείας του ΔΣ. Το έργο το δικό μας φαίνεται όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις!

Πολλά τα  επιτυχή αποτελέσματα και τα  τελευταία αφορούν το γήπεδο του Αχιλλέα και το γήπεδο των προσφυγικών.Έτσι το αποτέλεσμα του σκοπού μας να δούμε το γήπεδο του Αχιλλέα λειτουργικό έχει ως εξής:

Την προσεχή Τετάρτη- Πέμπτη θα έχουμε την άδεια και αμέσως θα αρχίσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης των αποδυτηρίων!

Το γήπεδο των προσφυγικών κατόπιν ξεκάθαρα προσωπικής μου προσπάθειας,δημιουργήθηκε μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ νέα ΑΠΕ, για να μπορέσει να" ξεκολλήσει ¨"το έργο.

Ο ανάδοχος δεν ήθελε αρχικά να υπογράψει αλλά με προσωπικό μου ,το τονίζω ,αγώνα το υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή! Τώρα περιμένουμε μόνο να περάσει στο τεχνικό συμβούλιο της ΓΓΑ,το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα.Έτσι άμεσα θα μπει ο εργολάβος ν αρχίσουν τα έργα. Ήταν το μεγάλο στοίχημα για εμάς,αυτό να δούμε τα δύο αυτά γήπεδα και πάλι λειτουργικά και το καταφέραμε!

Οι άνθρωποι αυτοί που ασχολούνται μόνο με τη συκοφαντία και ας μη ξεχνάμε ότι η συκοφαντία είναι η μόνη ικανότητα των ανίκανων,.ας σπάσουν επιτέλους τα τζάμια του μικρόκοσμου τους,ας βάλλουν φρένο στον καιροσκοπισμό τους και χαλινάρι στον αμοραλισμό τους!...

Εμείς συνεχίζουμε έχοντας πάντα κατά νου ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πάντοτε υπό κατασκευή..
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο: Τα σημερινά αποτελέσματα της Α' Κατηγορίας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports