Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιχμές του Ι. Φωτήλα προν Υπουργό Γιώργο Σταθάκη - «Μόνο ως αντιπολίτευση ενδιαφέρθηκαν για το βιβλίο»

Αιχμές του Ι. Φωτήλα προν Υπουργό Γιώργο...

Λόγω του ότι ο Υπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή για 4η συνεχόμενη φορά να απαντήσει για την ενιαία τιμή βιβλίου

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού σχετικά με τη μη προσέλευση του Υπουργού κ. Σταθάκη στη συζήτηση για την ενιαία τιμή βιβλίου δήλωσε τα εξής:

«Η απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συνεχίζεται αμείωτα παρά τις παραινέσεις ακόμα και του ίδιου του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση προς τους Υπουργούς να απαντάνε σε ερωτήσεις στη Βουλή. Θύμα της απαξίας αυτή τη φορά υπήρξε ένα τεράστιας σημασίας πολιτιστικό αγαθό, το βιβλίο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός κ. Σταθάκης δεν προσήλθε στη Βουλή - για 4η συνεχόμενη φορά- προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου για την αναγκαιότητα επαναφοράς της ενιαίας τιμής βιβλίου, βασική προεκλογική εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα προς τον κόσμο του πνεύματος αλλά και θέση της ίδιας της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ).

Θα επιμείνω στο θέμα καταθέτοντας ως απλή την ερώτηση προκειμένου να πάρω μία, έστω γραπτή, απάντηση. Οι μικροί και μεσαίοι εκδοτικοί οίκοι έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου που σε ένα ακόμα θέμα όχι μόνο έχει αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά εφαρμόζει πολιτική που πλήττει καίρια τον κόσμο του βιβλίου».

Στο μεταξύ ο Ιάσονας Φωτήλα αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης της παραβατικότητας στη χώρα μας και στο αίσθημα ανασφάλεια στους πολίτες.

Όπως είπε, «τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ δείχνουν αύξηση της παραβατικότητας στη χώρα μας το Α’ εξάμηνο του 2016 και βασική αιτία είναι η αναποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το είχα επισημάνει και με ερώτησή μου στη Βουλή.

Ελπίζω η λύση που προτείνει ο κ. Τόσκας να μην αφορά σε αρχή “συζητήσεων” με τους μικροεγκληματίες, όπως και με τις “συλλογικότητες” των Εξαρχείων. Η μείωση της παραβατικότητας και η κατοχύρωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απαιτεί συγκεκριμένη πολιτική πρόληψης και καταστολής και όχι λόγια που συνήθως ακούμε από τον Υπουργό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις