Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο… περίμενε τα προγράμματα (σχεδόν) δωρεάν γυμναστικής του Δήμου Πατρέων- Μάλλον έτσι θα βγει ο χειμώνας!

Στο… περίμενε τα προγράμματα (σχεδόν) δω...

Στο Υπουργείο επιρρίπτει τις ευθύνες η δημοτική Αρχή

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21.00 06-10-2016

Κανένα τμήμα των προγραμμάτων γυμναστικής που υλοποιεί κάθε χρόνο ο δήμος της Πάτρας δεν λειτουργεί αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα όσοι σιγά-σιγά λόγω της αλλαγή του καιρού (τέλος τα μπάνια και δυσκολία σε τρέξιμο-περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους) θέλουν να βρουν τρόπο ψυχολογικής και σωματικής εκτόνωσης να υποχρεώνονται να καταφεύγουν, επ’ αμοιβή φυσικά, στα γυμναστήρια της πόλης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr,  τα δημοφιλή προγράμματα γυμναστικής του Δήμου που έχουν ως συνδρομή το ποσό των μόλις 5 ευρώ το μήνα, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προγραμματισμός κάνεις λόγο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για έναρξη από τον… Φεβρουάριο του 2017. Η αγωνία των συμπολιτών είναι μεγάλη και όπως μαθαίνουμε το αρμόδιο γραφείο του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης δέχεται αρκετά τηλέφωνα και emails από Πατρινούς και Πατρινές οι οποίες ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν τι θα γίνει με τα τμήματα γυμναστικής.

Η απάντηση όμως είναι αποκαρδιωτική αφού οι υπάλληλοι του ΟΝΑΠ τους εξηγούν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ξεκινήσουν τα προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του Δήμου επιρρίπτει την ευθύνη στο Υπουργείο Αθλητισμού και προφανώς στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς όπως επισημαίνεται δεν έχει υπάρξει ακόμα η σχετική έγκριση.

Κατά πως φαίνεται ο Δήμος Πατρέων δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται για την πληρωμή των γυμναστών και ως εκ τούτου περιμένει από την κυβέρνηση να τρέξει τη διαδικασία για την εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων.

Μάλιστα εκτιμάται ότι οι απαιτούμενες εγκρίσεις θα γίνουν περίπου τον Δεκέμβριο και μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των γυμναστών αναμένεται να μας πάρει… Φεβρουάριος. Με άλλα λόγια χάνεται, κατά πάσα πιθανότητα όλη η φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδος η οποία είναι και η πιο δύσκολη για τους περισσότερους που θέλουν να γυμναστούν καθώς η κακοκαιρία τους «κλείνει» στο σπίτι.

Ας ελπίσουμε ότι φέτος οι υπεύθυνοι, τοπικοί και μη, θα πρωτοτυπήσουν και θα «κινήσουν γη και ουρανό» προκειμένου να εξασφαλιστούν νωρίτερα τα χρήματα προκειμένου η «γυμναστική για όλους» να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις