Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκτός λειτουργίας το Seatrack στην Πλαζ λόγω βλάβης

Πάτρα: Εκτός λειτουργίας το Seatrack στη...

Η σχετική ανακοίνωση

Πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε στην πλαζ της Πάτρας ένα Seatrack. Πρόκειται για την πατέντα του Ιγνάτιου Φωτίου και της ομάδας του που πρωτοτοποθετήθηκε στην παραλία Αγίου Βσιλείου και πλέον έχει τοποθετηθεί σε πολλά σημεία εντός και εκτός Ελλάδας.

Λόγω βλάβης όμως το seatrack δεν θα λειτουργήσει σήμερα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, ότι δεν θα λειτουργήσει σήμερα ο μηχανισμός Seatrack για ΑμεΑ, λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στην ράμπα».

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, ως μέλος της TΟΒΕΑ συμμετείχε στη σύλληψη της ιδέας και κατασκευής του SEATRACK, μιας κατασκευής παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Η διάταξη επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα μέσω ενός ηλεκτροκίνητου καθίσματος με σταθερή τροχιά που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και κινείται μέσω ενός αδιαβροχοποιημένου χειριστηρίου δύο κουμπιών.

Γι’ αυτήν του την κατασκευή, που σχεδίασε μαζί με τον Γεώργιο Σωτηριάδη υπό τον Καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο σε συνεργασία με τον Μάκη Φεσσιάν έχει διακριθεί αρκετές φορές.

Το νέο Seatrack τοποθετηθηκε στην πλαζ και παρουσιάστηκε το πρωί στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το seatrack και ο Γεράσιμος Φεσσιάν στο VICE -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις