Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στίβος: Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα χωρίς τις Στεργίου και Κυριακοπούλου στο ύψος

Στίβος: Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα...
Λαλιώτη Αμαλία

Δύο αθλήτριες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά οι Πατρινοί φίλαθλοι

Ξεκινά σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα, με πολλά μεγάλα ονόματα του κλασικού αθλητισμού να φιλοξενούνται στην πόλη μας. Ωστόσο σημαντική θα είναι η απουσία δύο κορυφαίων Πατρινών αθλητριών του ύψους της Αντωνίας Στεργίου και της Κατερίνας Κυριακοπούλου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή σε ότι αφορά την Τόνια Στεργίου έχει ολοκληρώσει την άκρως επιτυχημένη καριέρα της, ενώ η Κατερίνα Κυριακοπούλου είναι τραυματισμένη και δεν θα μπορέσιει να αγωνισθεί.

Οι δύο Πατρινές πρωταθλήτριες έχουν όμως καταφέρει να ξεχωρίσουν τα τελευταία χρόνια σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού πάντα το συγκεκριμένο άθλημα είχε πατρινό ενδιαφέρον και αρκετές φορές είχαμε και τις δύο στο βάθρο των νικητριών.

Κορυφαία αθλήτρια των τελευταίων χρόνων η Τόνια Στεργίου με δύο Ολυμπιάδες στο ενεργητικό της, ενώ ακολουθεί και η Κατερίνα Κυριακοπούλου, η οποία έχει αναδειχθεί και αυτή πρωταθλήτρια Ελλάδας.

 

Και για να γίνει πιο κατανοητό το πόσο ισχυρή ήταν  η πατρινή παρουσία στο ύψος να θυμίσουμε ότι πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει αναδειχθεί η Στεργίου τις χρονιές:

2007 με επίδοση 1.93 μέτρα

2008 με 1.97μ.

2009 με 1.85μ.

2010 με 1.87μ.

2011 με 1.85μ.

2012 με 1.85 μ.

Το 2013 ήταν η χρονιά της Κατερίνας Κυριακοπούλου όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος με επίδοση 1.82 μέτρα, ενώ το 2014 είχε με 1.81μ. την πρώτη θέση και στο κλειστό.

Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε και ...εντός έδρας τους αγώνες, έστω και μίας εκτων των Πατρινών αθλητριών του ύψος, αλλα κάτι τέτοιο για φέτος τουλάχιστον δεν είναι εφικτό.

Αν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρώην αθλήτρια του Κούρου Πατρών Τόνια Στεργίου είχε πανηγυρίσει το χρυσό πριν έξι χρόνια και πάλι στην  Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports