Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

«Χόρευε το Μάη» από το χορευτικό τμήμα των Πολιτιστικών ομάδων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

«Χόρευε το Μάη» από το χορευτικό τμήμα τ...

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, στις 21.00 το βράδυ, στο θεατράκι της Μαρίνας

Το χορευτικό τμήμα της ομάδας παραδοσιακών χορών των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών –ΠΟΦΠΠ, θα πραγματοποιήσει μία μουσικοχορευτική παράσταση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό αυτή την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, στις 21.00 το βράδυ, στο θεατράκι της Μαρίνας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Χόρευε το Μάη» και εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ 2016 των ΠΟΦΠΠ.

Μάλιστα στην εκδήλωση θα υπάρχει παράλληλα και διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

Το χορευτικό τμήμα των ΠΟΦΠΠ δημιουργήθηκε το 1981. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια ακολουθεί διπλή κατεύθυνση. Αφενός έχει ασχοληθεί με την μοντέρνα κίνηση και τον εκφραστικό χορό, παρουσιάζοντας αρκετά χοροδράματα, αλλά και με παραδοσιακούς χορούς άλλων χορών (Latin, Tango, Flamengo, Oriental, κ.α.) αφετέρου είναι διαρκής η ενασχόλησή του με τον παραδοσιακό χορό και μουσική, όπως αναφέρεται στην σελίδα του τμήματος στο facebook.

Σ' ένα πλαίσιο διαλεκτικής αλληλεπίδρασης χορού και ζωής, τα μέλη της παραδοσιακής ομάδας μαθαίνουν χορούς και έρχονται σε επαφή με ήθη, έθιμα και ακούσματα από τα ακριτικά μέρη του Ελληνισμού, από την Κρήτη και την Κάρπαθο ως την Ρωμυλία και από την Κέρκυρα ως τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Σκοπός τους είναι, τόσο η αναζήτηση και προσέγγιση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας του Έλληνα και η αναγνώριση των αξιών που λείπουν από το σύγχρονο τρόπο ζωής, όσο η επικοινωνία και η έκφραση μέσω του χορού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life