Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού στην Πάτρα

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλ...

Μαθητών-Μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου

Εν όψει της έναρξης των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γεώργιος Αφράτης, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Αχαΐας κ. Πολυξένη Κοτρέτσου και η Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αχαΐας κ. Γεωργία Μητρογιάννη, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Πάτρα την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 στο Κεντρικό και Βοηθητικό γήπεδο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου καθώς και στο γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του προπονητηρίου Λαδόπουλου με τη συμμετοχή 460 μαθητών -αθλητών και 120 συνοδών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε:

«Μετά από την προσφάτως μεγάλη διοργάνωση για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, του 1ου Βαλκανικού Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων αλλά και την κοινώς ομολογουμένη επιτυχή παρουσία της μέσω των μαθητών και εκπαιδευτικών της στο Patras IQ, μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση έρχεται να υλοποιηθεί στην πόλη της Πάτρας, αυτή των 59ων Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού Μαθητών – Μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας- Κύπρου, σχολικού έτους 2015-2016.

Είναι τιμή μας αλλά και τιμή για την Αχαϊκή πρωτεύουσα, η διεξαγωγή των αγώνων εδώ και θα χαρούμε πολύ να υποδεχτούμε περίπου 600 μαθητές και συνοδούς από 59 συνολικά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου. Θέλω να ζητήσω σε όλους τους μαθητές να έχουν πάντα ως αρχή τους το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και στους γονείς τους και ευρισκόμενοι λίγο πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις θα ήθελα να αναφέρω πως η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των αγωνιζομένων μαθητών όποιος και αν είναι ο αγώνας που δίνουν κάθε φορά.

Καλώ, τέλος, όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να τιμήσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των συμμετεχόντων μαθητών/τριών-αθλητών/τριών και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση των αγώνων.»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αφράτης Γεώργιος δήλωσε πως με χαρά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας υποστήριξε για άλλη μία φορά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους ευχόμενος να έχουν μία εξαιρετική διαμονή.

Έκανε εκτενή αναφορά στον σημαντικότατο ρόλο της εκπαίδευσης στη φυσική αγωγή ως την προέκταση των σχολικών αγώνων και αντιτάχθηκε στην μονομερή πνευματική διάσταση της εκπαίδευσης, ενώ υπογράμμισε μέσω της συμμετοχής των μαθητών στα σχολικά πρωταθλήματα τη σημασία του συναγωνισμού έναντι του ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, ως δεξιότητες που αποκτούν για τον ευρύτερο κοινωνικό τους βίο.

Τέλος η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Αχαΐας και Επόπτης της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (ΟΕΣΑ) Αχαΐας, κ. Πολυξένη Κοτρέτσου και η Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της ΟΕΣΑ, κ. Γεωργία Μητρογιάννη, καλωσόρισαν με τη σειρά τους, τους συμμετέχοντες, ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία ενώ κάλεσαν όλον τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Συγκεκριμένα ολοκλήρωσαν τις δηλώσεις τους λέγοντας: «Καλούμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν στα γήπεδα και να χειροκροτήσουν τους πάντες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες των παιδιών μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος έτσι ώστε να μάθουν να αγωνίζονται και να προσπαθούν διαρκώς για τους στόχους τους, να επιμένουν και τελικά να νικούν.» Τέλος η κ. Μητρογιάννη έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα των αγώνων το οποίο και επισυνάπτεται.

Στην τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του 7ου ΕΠΑΛ Πατρών για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεία: Από 14 έως 22 Μαΐου η Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports