Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Η εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πάτρας, με ομιλητή τον Χάρη Καστανίδη

Πάτρα:Η εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατώ...

Τι είπε ο Χάρης Καστανίδης

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πάτρας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Χάρη Καστανίδη, όπου παρευρέθησαν πλήθος μελών και φίλων του Κινήματος, καθώς και στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ο Υπεύθυνος του Κινήματος με αρμοδιότητα στη Συνταγματική Αναθεώρηση και μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Σχεδιασμού και Ετοιμότητας, μίλησε για την αναγκαιότητα Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και για τη συμβολή της Κεντροαριστεράς.

Ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε στην οικονομική διάλυση της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το χρέος στα 320 δις. ευρώ και το δημοσιονομικό έλλειμμα στα 36 δις. !!!!! μόνο για το 2009. Επίσης, έκανε λόγο για θεσμική καταρράκωση της χώρας την ίδια περίοδο, την οποία συνεχίζει η παρούσα κυβέρνηση.

Στην ομιλία του, ο κ. Καστανίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Αυτή η δημοσιονομική κρίση οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, και όχι το μνημόνιο στην κρίση. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέλαβε μία χειροβομβίδα που εξερράγη στα χέρια της. Αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν. Δεν παίξαμε τη χώρα στα ζάρια και δεν κοιτάξαμε το κομματικό και προσωπικό μας συμφέρον.

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ σηκώσαμε το σταυρό του μαρτυρίου και ανεβήκαμε τον Γολγοθά με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της Πατρίδας. Ήταν τότε που ο «αντιμνημονιακός» κ. Σαμαράς περιφερόταν στα Ζάππεια (ξέρετε, αυτός που θα άλλαζε το μείγμα πολιτικής) και ο «επαναστάτης» κ. Τσίπρας (ξέρετε, αυτός που έσκισε τα μνημόνια), μας αποκαλούσε προδότες. Ήταν αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες με τις αντιμνημονιακές κορόνες τους.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέλυσε την ανάγκη ύπαρξης Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την ευθύνη των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων:

«Σήμερα, που η χώρα καταρρέει και οι πολίτες εξαθλιώνονται, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, ένα ολοκληρωμένο, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στο λαό μας, γκρεμίζοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, παθογένειες που δημιουργήθηκαν μέσα από πελατειακές νοοτροπίες και συναλλαγές, κόντρα στα οργανωμένα συμφέροντα και την κάθε είδους διαπλοκή και διαφθορά.

Ο πολιτικός μας λόγος πρέπει να είναι ξεκάθαρος, προοδευτικός, οραματικός και ρεαλιστικός. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε παρόντες και θα κάνουμε τα πάντα για τη σωτηρία της χώρας και την ευημερία των πολιτών.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις