Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πάτρας επισκέφθηκε το Βουλευτικό του Δήμου Ναυπλιέων

Η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πάτρα...

Τον τόπο που ήταν η πρώτη Βουλή των Ελλήνων

Από τον μαθητή του 9ου Γυμνασίου της Πάτρας Ανδριόπουλο Γιώργο, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

«Μας δόθηκε η τιμή ως θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πατρών να επισκεφθούμε έναν τόπο ιστορικό, το Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. Τον τόπο που ήταν η πρώτη Βουλή των Ελλήνων… ύστερα βέβαια μετατράπηκε σε φυλακή και ήταν το μέρος στο οποίο δικάστηκαν και καταδικάστηκαν δύο βασικοί ελευθερωτές αυτού του τόπου, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας.

Η επίσκεψη στο ηρωικό Ναύπλιο, ή και Ανάπλι, όπως ακούμε σε ένα από τα τραγούδια του θεατρικού μας, συνδέεται άμεσα με το θεατρικό που παρουσιάσαμε εκεί: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που το μήνυμά του είναι διαχρονικό και πολύ επίκαιρο . Το δρώμενο μας λοιπόν παρουσιάστηκε μπροστά στο θέατρο Τριανόν στην Πλατεία Συντάγματος.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δήμαρχο, Κ. Δημήτριο Κωστούρο που μας μίλησε για αυτόν τον τόπο που επισκεφθήκαμε με μια ιδιαίτερη ζεστασιά.

Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από τη σκηνή «Το Άγαλμα», το οποίο είπε ο συμμαθητής μου που υποδύεται τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ( Θεόδωρος Γκανάς…) στην αίθουσα του Βουλευτικού.

«Ρεζιλίκια! Για σκέψου να δεις εμένα με 45 χρόνους στον πόλεμο με βγάνουνε προδότη. Αλλά τέλος πάντων ειρήνη είχαμε, εχτρούς είχα, εξουσία ήτανε. Το καταλαβαίνω! Αλλά το να μπορεί να δίνει χάρη στους γερόντους Πλαπούτα και Κολοκοτρώνη, ένα σκολιαρούδι που ήρθε ψες από την Μπαβάρια με διαλογή των ξένων «Όθων Βασιλεύς των Ελλήνων» αυτό δεν το κατάπια ούτε πεθαμένος…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις