Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Όλα έτοιμα για την πορεία κατά της ανεργίας – Κάλεσμα Πελετίδη στους πολίτες – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πάτρα: Όλα έτοιμα για την πορεία κατά τη...

Αντίστροφη μέτρηση για την κινητοποίηση

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, από την Πάτρα στην Αθήνα, 3 με 10 Απριλίου, παραχώρησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς, Παναγιώτης Μελάς και Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Χαϊδαρίου Κώστας Τσουκνίδας, ο οποίος όπως έκανε γνωστό, θα συμμετάσχει σε όλη την πορεία, ενώ κάλεσε τον «λαό της Αχαΐας να είναι υπερήφανος για τον Κώστα Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, που είναι  η μοναδική στη χώρα που ανέδειξε σε αυτό το βαθμό το πρόβλημα της ανεργίας».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

«Αύριο, Σάββατο 2 του Απρίλη, ξεκινάμε με την συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και την Κυριακή 3 Απρίλη στις 9 το πρωί, αρχίζει η μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα.  Διανύουμε 220 χιλιόμετρα οργανώνοντας μια πορεία 8 ημερών, ένα μεγάλο ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης.

Μια πορεία γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις  και σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Διεκδικούμε, μ’ αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η κινητοποίηση που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οργανώνει ο Δήμος Πατρέων αγκαλιάστηκε από το λαό της Πάτρας, γιατί δεν υπάρχει σήμερα λαϊκή οικογένεια που να μην έχει 1 άνεργο.

Ευχαριστούμε και δημόσια, τους φορείς, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και κάθε άλλο συμπολίτη μας ξεχωριστά, για τη συμμετοχή του, την στήριξή του  σε αυτή την κινητοποίηση.

Είναι πολύπλευρη η στήριξη (και οικονομική) των φορέων και των συνδικάτων, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να φτάσει το κάλεσμα του Δήμου μας και στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού.

Είναι χαρακτηριστικό του κινήματος που έχει διαμορφωθεί ότι όλα τα εργατικά κέντρα και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που θα διανύσει η πορεία, συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, έχουν διαμορφώσει και δικό τους πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με τη συμβολή όλων, αυτός ο αγώνας απέκτησε πανελλαδικό χαρακτήρα ήρθαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα οξυμένα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους.

Νοιώθουμε ικανοποιημένοι, που ο Δήμος Πατρέων μ’ αυτήν του την απόφαση έχει συμβολή σε αυτό το ζήτημα, που αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος. Θα πορευτούμε μαζί με ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Όλοι μαζί, χωρίς προκαταλήψεις θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα δίκαιο αγώνα.

Η μεγάλη ανταπόκριση σε αυτόν τον αγώνα, μας οπλίζει με δύναμη και αισιοδοξία, ότι οι στόχοι μας θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Παρά τα όποια προβλήματα και δυσκολίες της διοργάνωσης είμαστε τώρα πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε την μεγάλη πορεία. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που έχει η κυβέρνηση για την έγκριση των δαπανών στους Δήμους μας είχαν κάνει εξαρχής γνωστό πως καμία δαπάνη για την κινητοποίηση δεν θα γινόταν δεκτή, καθώς προσκρούει στον Καλλικρατικό νόμο. Η άρνηση αυτή ήρθε την ίδια περίοδο με την ακύρωση, από τους ίδιους μηχανισμούς, μέρους της πολιτικής τελών του Δήμου μας. Επιδιώκουν με όλα τα μέσα να αφαιρέσει και την ελάχιστη δυνατότητα της Δημοτικής Αρχής, να ελαφρύνει  τους δημότες, των οποίων η καθημερινή τους ζωή επιβαρύνεται από την λειτουργία του ΧΥΤΑ και του Βιολογικού, από τα δημοτικά τέλη.

Ταυτόχρονα, σπεύδουν με ιδιαίτερο ζήλο, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φορέων των βιομηχάνων των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων και να εντάξει στο μειωμένο συντελεστή 2,7% 38 μεγάλες επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη και την περίοδο της κρίσης που ο λαός  και οι ανάγκες του  τσακίζονται. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των αστικών κυβερνήσεων, χθες και σήμερα έχουν σαφή ρόλο. Να υπερασπίζονται τα συμφέροντα αυτών που σήμερα αυξάνουν τα κέρδη τους από την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα.

Το σύνθημα της εκκίνησης δίνεται από την πλατεία Γεωργίου 9 το πρωί της Κυριακής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθημερινά διευρύνεται και εμπλουτίζεται με νέες συμμετοχές.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η κινητοποίηση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Είναι απόφασή μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε, μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι και η θέληση των φορέων και συνδικάτων, με τους οποίους συναντηθήκαμε και συζητήσαμε τις προηγούμενες μέρες.

Ο αγώνας μας έχει περιεχόμενο. Έχει διεκδικητικό πλαίσιο, που θέλουμε να θυμίσουμε σήμερα εκ νέου.

1. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.

2. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Για να μπορέσει ο Δήμος μας με τα νομικά του πρόσωπα να λύσει τις τεράστιες ανάγκες του χρειάζεται τουλάχιστον 700 θέσεις μόνιμων εργαζομένων τις οποίες διεκδικούμε. Οι μνημονιακοί νόμοι της Ε.Ε. που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Αντίστοιχα το νοσοκομείο του Αγίου Αντρέα έχει ανάγκη 470 εργαζόμενους, το νοσοκομείο του Ρίο 800! Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μόνο τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία του δήμου μας είναι 96!

3. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών για να μην είναι η πόλη μας μια ανοχύρωτη πόλη, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η κρίση με την υποχρηματοδότηση την υποστελέχωση έχει οξύνει όλα τα προβλήματα στις ήδη ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν.

4. Διεκδικούμε να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.

Το παραπάνω πλαίσιο διεκδίκησης που είναι απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα επιδοθεί σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των πολιτικών κομμάτων (πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής). Την Κυριακή 10 Απρίλη.

Καλούμε τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση και κινητοποίηση.

Ξεκινάμε μαζικά, μαχητικά, την πορεία αγώνα με ακλόνητη την πίστη πως αυτός μας ο αγώνας ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους».

 

Από τον Δήμαρχο Πατρέων ζητήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται κατά της Δημοτικής Αρχής και της πορείας αγώνα.

«Η συγκεκριμένη παράταξη έχει κάνει επιλογή και παίζει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ο λαός της Πάτρας να βγάλει τα συμπεράσματά του», απάντησε με νόημα ο κ. Πελετίδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ο λαός της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου (19.30) δίνει ραντεβού στην  πλατεία Γεωργίου, ξεκινώντας με συγκέντρωση, την μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία. Στέλνει έτσι, το πρώτο ηχηρό μήνυμα σε όσους τον έχουν καταδικάσει  στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Η καρδιά της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αύριο, 2 του Απρίλη, λίγες ώρες πριν δοθεί η εκκίνηση για τον πηγαιμό στην Αθήνα (εκκίνηση Κυριακή 3 Απρίλη 9.30 π.μ.),  θα γίνει το εφαλτήριο για να ενώσουν τη φωνή του πολίτες κάθε ηλικίας.

Η εκδήλωση – συναυλία θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα με την αναγγελία των πολιτικών και κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία.

Θα χαιρετήσει ο Γιώργος Λαμπράκης Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Κώστας Καζάκος θα διαβάσει στίχους και κείμενα κορυφαίων ποιητών και συγγραφέων.

Στις 8.00 το βράδυ ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα  μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν το Μουσικό εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου.

Θα ακολουθήσει το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων  και η βραδιά θα κλείσει με μουσικές και τραγούδια από τη λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα στις 7 μ.μ. καλούνται όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, από την Πάτρα στην Αθήνα, 3 με 10 Απρίλη, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για τις τελευταίες οδηγίες και τις αναγκαίες ενημερώσεις, που αφορούν την πορεία.

Όσοι δε, έχουν δηλώσει διανυκτέρευση (ανεξαρτήτως ημερών), φέρνουν και παραδίδουν τον υπνόσακο, μαζί με μαξιλάρι και υπόστρωμα, καθώς και το σακίδιό τους. Η παράδοση γίνεται από τις 7 μέχρι τις 10 μ.μ. σε χώρο του σταδίου.

Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις