Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΟΝΤΡΑ Τσίπρα-Μητσοτάκη: "Ως Υπουργός είχατε 51 μετακλητούς υπαλλήλους!"- "Ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ"- Οι "φαρμακερές" ατάκες- LIVE

ΚΟΝΤΡΑ Τσίπρα-Μητσοτάκη: "Ως Υπουργ...

Η μάχη στη Βουλή για το ασφαλιστικό

00:05 Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή είναι με το μέρος των δανειστών με τους οποίους σύναψε και το τρίτο Μνημόνιο. Παράλληλα διάβασε (στα αγγλικά) επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το ΝΔΤ στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ζητούμε ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ και προσβλέπουμε σε συνεχή συνεργασία.» «Εγώ δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

23:49 Ανάμεσα στα άλλα κατά την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί από τους μετακλητούς υπαλλήλους που προσλαμβάνονται στα Υπουργεία: «Τον Γενάρη του 2015 οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 1197 τώρα όχι πάνω από 640. Ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη είχατε 51 μετακλητούς υπαλλήλους,  ζωή να έχουν , σήμερα ο κ. Βερναδάκης έχει μόνο 2», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 

20:55 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής έστειλε μήνυμα πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού πρέπει να προχωρήσει αλλιώς το σύστημα θα καταρρεύσει και κάλεσε την αντιπολίτευση, που μέχρι σήμερα είχε προχωρήσει σε έντεκα διαδοχικές μειώσεις συντάξεων και λεηλάτησε τα προηγούμενα χρόνια τα αποθεματικά των ταμείων, να πάρει επιτέλους θέση, να εκφράσει μια πρόταση και να σταματήσει το κρυφτούλι, τις υπεκφυγές, τη δημαγωγία και την παραπληροφόρηση.

«Δεχόμαστε την κριτική και θέλουμε όπου υπάρχουν λάθη να τα διορθώσουμε, αλλά με πραγματικά στοιχεία, όχι με παραπληροφόρηση», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα νούμερα έδωσε την εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος, με τα μεγάλα ελλείμματα, το δημογραφικό και την υψηλή ανεργία, που το καθιστούν μη βιώσιμο. «Η λεηλασία των ταμείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το δημογραφικό και οι πολιτικές που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που μείωσαν κατά 25% το ΑΕΠ και αύξησαν την ανεργία κατέστησαν το ασφαλιστικό μη βιώσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τις μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εξαπολύοντας επίθεση - ιδίως στα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα -  σημείωσε πως η αντιπολίτευση αρνήθηκε το διάλογο αλλά και να καταθέσει προτάσεις, παρά τις σοβαρές ευθύνες της για την κατάσταση του ασφαλιστικού. «Όλοι οφείλουν να πάρουν θέση σε ένα τέτοιο μεγάλο ζήτημα όπως το ασφαλιστικό. Δεν χωρούν υπεκφυγές, εύκολη δημαγωγία και παραπληροφόρηση στο θέμα αυτό. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την πραγματικότητα ότι δηλαδή το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι βιώσιμο».

«Μετά το πάρτι, η φούσκα έσκασε»

«Αν δεν ανατραπεί η πορεία αυτή οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής συντάξεων και κατάρρευση των ταμείων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. «Ωστόσο αν κρύψουμε το πρόβλημα θα ήταν μια στάση βαριά ανεύθυνη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτοί που έχουν τεράστιες ευθύνες παριστάνουν τους εισαγγελείς και μας κουνάνε το δάχτυλο. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα με τις προμήθειες και θαλασσοδάνεια σε ημέτερους, αλόγιστη συμμετοχή των ταμείων στο χρηματιστηριακό πάρτι, τα δομημένα ομόλογα και το PSI. Όταν η "γιορτή" τελείωσε και η φούσκα έσκασε, θύματα εκτός από τους ανυποψίαστους πολίτες ήταν και τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Μην κρυβόσαστε πίσω από τη συμφωνία», είπε προς την αντιπολίτευση, «η ανάγκη για μείωση 1% επί του ΑΕΠ μπορεί να βρεθεί και από ισοδύναμα όπως έγινε για άλλους λόγους στην Πορτογαλία». «H ανάγκη για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού υπερβαίνει τη συμφωνία με τους δανειστές», σημείωσε και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει επιτέλους προτάσεις. «Εσείς που δημιουργήσατε το πρόβλημα, που λεηλατήσατε τα ταμεία, που δημιουργήσατε τις μαύρες τρύπες τώρα στα χρόνια της κρίσης, μήπως εκτός από το να δημαγωγείτε έχετε κάποια πρόταση;», διερωτήθηκε.

«Θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ;»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως είπε, προς τιμή τους, οι εργοδοτικοί φορείς αποδέχτηκαν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις. «Εσείς θα στηρίξετε αυτή τη συμφωνία ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ,  στο όνομα μιας νεοφιλελεύθερης ψευδοτεχνοκρατικής ιδεοληψίας που οδηγεί πάλι σε περικοπές;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την αντιπολίτευση και επισήμανε πως η πρόταση της κυβέρνησης «δεν περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων».

«Ο κ.Βρούτσης δήλωνε σε μεγάλο κανάλι τον Σεπτέμβριο ότι όποιος και να είναι στην επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να πετσοκόψει συντάξεις. "Μία σύνταξη των χρόνων θα χαθεί σίγουρα", "πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ", "περαιτέρω μείωση των συντάξεων μέχρι 900 ευρώ”. Αυτά έλεγε. Έτσι θα πράττατε αν ερχόσαστε στην κυβέρνηση και ο λαός το δεν το επέτρεψε», ανέφερε. «Τι είχατε ψηφίσει στο μεσοπρόθεσμο 2014 - 18; Προβλέπατε ως βασικό σενάριο για την επιχορήγηση των ταμείων τα 9,69 δισ. ευρώ τη στιγμή που στον προϋπολογισμό του 2016 δίνουμε 10,5 δισ. Προβλέπατε λιγότερη δαπάνη για το ασφαλιστικό», τόνισε.

«Αναδιανεμητικός χαρακτήρας της σύνταξης»

Για την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως αυτό που προτείνει η κυβέρνηση είναι «ένα ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα για όλους, εθνική σύνταξη ακόμα και για μακροχρόνια ανέργους, που σήμερα θα είναι στα 384 ευρώ στα 15 έτη ασφάλισης και προσδωκόντας τους θετικούς ρυθμούς ασφάλισης θα αυξάνετε». «Η δική μας πρόταση εξασφαλίζει το δημόσια και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της ασφάλισης», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η αναδιανομή είναι κίνητρο για την τεμπελιά των φτωχών είπε ο κ. Κικίλιας της Ν.Δ. ενώ για εμάς είναι στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι διαφορές μας με το νεοφιλελευθερισμό». «Θέλετε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που να εγγυάται τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της σύνταξης;», διερωτήθηκε.

«Ναι στο διάλογο, όχι στην παραπληροφόρηση»

«Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και στην κριτική με πραγματικά στοιχεία όχι με ασύστολη παραπληροφόρηση. Είμαστε ανοικτοί σε διορθωτικές παρεμβάσεις. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν γι' αυτό ζητάμε τον διάλογο. Είμαστε ανοικτοί στην κριτική αλλά την κριτική με στοιχεία», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθούν οι οι νέοι επαγγελματίες και οι πιο αδύναμοι πολίτες, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «θέλουμε να βρούμε λύσεις και δεν προκρίνουμε την καταστολή, οι αγώνες είναι χρήσιμοι αρκεί να έχουν αποτέλεσμα».

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε εκ νέου όλες τις κοινωνικές ομάδες σε διάλογο, ιδιαίτερα τους αγρότες που τον αρνούνται. «Για πρώτη φορά κάποιοι από τους αγρότες αρνούνται το διάλογο με τον Πρωθυπουργό. Αν δεν υπάρξει διάλογος οι διεκδικήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα», ανέφερε. «Θέλω να εκφράσω την απορία μου. Για πρώτη φορά το αίτημά τους για διάλογο με τον Πρωθυπουργό τους δίνεται εξ αρχής και κάποιοι το αρνούνται. Οι μεσάζοντες και τα κυκλώματα έχουν να φοβηθούν όχι οι αγρότες», σημείωσε.

«Τι θα κέρδιζαν οι αγρότες με την πολιτική της Ν.Δ.; Μήπως τη βασική σύνταξη που θα εξαφανιζόταν ως το 2026; Η βασική σύνταξη του ΟΓΑ είναι 158 ευρώ και το 2026 θα ήταν 0. Με την εθνική σύνταξη οι αγρότες θα παίρνουν 384 ευρώ. Σας απασχολεί το γεγονός ότι μια ολόκληρη ηλικιακή κατηγορία με τη δική σας λογική βγαίνουν εκτός ασφάλισης;», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών σε δύο χρόνια θα κατέβαλαν 1065 ετησίως για εισφορές εμείς θα τους επιβαρύνουμε με 14,5 ευρώ τον μήνα. Πράγματι είναι μία επιβάρυνση. Θα έχουν όμως σχεδόν διπλάσια σύνταξη. Έχει και αποτέλεσμα αυτή η επιβάρυνση. Να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο».

«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Η κρίση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος εντείνει την σύγκριση των γενεών και δημιουργεί μία παράδοξη κατάσταση. Μόνος τρόπος επίλυσης είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Σε συνδυασμό όμως με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλισης. Σας καλούμε κι εσάς να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αφού δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας κρατήστε στοιχειωδώς μία θέση ευθύνης, σταματήστε να είστε επιζήμιοι για τον τόπο. Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Πείτε μας τι προτείνετε, μην αρνείστε το διάλογο».

«Έχετε αποτύχει. Κοροϊδέψατε τους Έλληνες» απάντησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Εξαπολύοντας συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. «Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων».

Κάνοντας αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε ως εδώ παραδέχθηκε ότι όταν προωθήθηκε η μεταρρύθμιση από τον Τάσο Γιαννίτση «η δικιά μας παράταξη δεν βοήθησε» και ρώτησε τον κ. Τσίπρα: Τι έκανε τότε ο Συνασπισμός;

«Η ηγεσία του Συνασπισμού ήταν οι πρώτοι καταγγέλλοντες του ασφαλιστικού Γιαννίτση - Αναβάλλοντες και καταγγέλλοντες μας έφτασαν μέχρι εδώ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα σύστημα στρεβλό «με εξαιρέσεις και προνόμια που διαμορφώθηκε περιστασιακά» και στο οποίο συνετέλεσαν η γήρανση του πληθυσμού, οι πολλές πρόωρες συντάξεις και η υψηλή ανεργία.

Για να υπάρχει μια σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία (σ.σ. χρησιμοποιώντας, όπως είπε, μια φράση του Τάσου Γιαννίτση), είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 206. Και μετά ήρθατε εσείς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αποδομώντας το σχέδιο Κατρούγκαλου, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «καταλύει την αλληλεγγύη των γενεών, δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Το σχέδιό σας κηρύσσει έναν πόλεμο των γενεών προκειμένου να είστε αρεστοί σήμερα».

«Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω» είπε και πρόσθεσε προς τον κ. Τσίπρα ότι «εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έκανε προσπάθειες να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και έγιναν βήματα προόδου με εξορθολογισμό του συστήματος.

«Στο τρίτο μνημόνιο αναφερεται ρητά ότι οι μεταρρυθμίσεις του αν εφαρμοστούν θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του συστήματος» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε: «Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για τη μείωση. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. «Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας πήγατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σας γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως θέλουν να πάτε εσείς στα μπλόκα, όπως πηγαίνατε και τότε και τους τάζατε;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Χαρακτήρισε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ως μη κοστολογημένο, είπε ότι δεν στηρίζεται σε αναλογιστικές μελέτες και έκανε λόγο για τον ορισμό της προχειρότητας.

Ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε: «Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τί θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση. Η άρνηση και η αδυναμία να κοστολογήσετε καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία. Ζητάτε από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουμε».

Σε διάλογο για την ακύρωση των κομματικών διορισμών και των αυξήσεων στους μετακλητούς υπαλλήλουςκαι γενικότερα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης  κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού: «Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τον αντέχετε έναν τέτοιο διάλογο ή φοβάστε τις αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους; Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο δημόσιο».

Κλείνοντας ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «αν δεν είχατε εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά το 2015 δεν θα υπήρχε η ανάγκη για περικοπές 1,8 δις ευρώ. Δεν θέλετε να μπείτε σε λεπτομερή συζήτηση με αριθμούς γιατί δεν αντέχετε τους αριθμούς. Είστε υπό κατάρρευση και οδηγείτε για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε αδιέξοδο». Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό και απευθύνθηκε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες λέγοντας ότι «μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Μόνο που απαιτείται μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία ευθύνης και αλληλεγγύης. Απαιτείται σχέδιο και αλήθεια και όχι ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια».

 

19:00 Την πρώτη τους αντιπαράθεση στη Βουλή έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή υπό την νέα του ιδιότητα και αναμένεται να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα τηρήσει η ΝΔ έναντι της κυβέρνησης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει σύντομα να ψηφίσει το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, επιθυμεί να καταδείξει σε όσους αντιδρούν στη μεταρρύθμιση -και κυρίως στους αγρότες- ότι τα μέτρα είναι αναγκαία.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ρίξει εκ νέου το «γάντι» στον πρόεδρο της ΝΔ ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό, ενώ θα κατηγορήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να σηκώσει το «γάντι», καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρόταση. Επιπλέον, θα περιγράψει με μελανά χρώματα το αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης στην οικονομία, μιλώντας για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις