Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στάση αναμονής από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μετά την αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση – Περιμένουν τα ισοδύναμα

Πάτρα: Στάση αναμονής από τους ιδιοκτήτε...

Με ανακούφιση άκουσαν την εξαγγελία του πρωθυπουργού

Με ανακούφιση έγινε δεκτή από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της Πάτρας, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αναστολή της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μέχρι τον Νοέμβριο. Ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής στο θέμα, καθώς ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ισοδύναμα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε  για το  θέμα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: «Προχωράμε στην αναστολή του μέτρου, τουλάχιστον μέχρι τη ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα σε συνεννόηση με τους θεσμούς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε εάν έχουν ισοδύναμα να προτείνουν η κυβέρνηση είναι ανοικτή  να ακούσει τις προτάσεις.

Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες, οι καθηγητές αλλά και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, τηρούν στάση αναμονής, αφού μέχρι τον Νοέμβριο πρέπει να έχει βρεθεί λύση.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που μίλησαν στο thebest.gr, είναι ένα θετικό μέτρο μιας και πουθενά στον κόσμο, δεν επιβάλλεται ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εξαίρεση αποτελεί το Πακιστάν, όπου και εκεί ακόμη η φορολογία είναι πολύ μικρή.

Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ζητούν να μην υπάρξει καμία σκέψη για επιβολή φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στον κλάδο.

Και αυτό διότι, με την ανακοίνωση του μέτρου επιβολής ΦΠΑ, υπήρξε αναστάτωση στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και τους έκανε διστακτικούς στο να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού με το μέτρο ανατρέπεται ο ήδη μειωμένος οικογενειακός προϋπολογισμός.

Διαβάστε επίσης:

Προγραμματικές Αλ. Τσίπρα: Αυτή η Βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση- Άμεση αναστολή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις