Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς - Λουλούδια και λαϊκό πρόγραμμα στα Ψηλαλώνια, Καραγκιόζης στην Ομόνοια - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς - Λ...

Επίκεντρο και στην φετινή γιορτή είναι τα Ψηλαλώνια όπου οι ανθοπώλες έχουν στήσει τους πάγκους με τα λουλούδια και τα στεφάνια

Ξεκίνησαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για την έλευση του Μαΐου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι και φέτος η πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου και έχουν στήσει οι ανθοπώλες τους πάγκους τους αλλά και η πλατεία Ομονοίας.

Ήδη τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα έκαναν την παρέλαση τους στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση τα Ψηλαλώνια όπου από τις 19.30 έως τις 21.30 το βράδυ θα χορέψουν στα δύο ξύλινα παλκοσένικα που έχουν στηθεί στην πλατεία.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός  Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τον εορτασμό της  Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων από τις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα έχει ξεκινήσει παιδικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει έως τις 7.30 και περιλαμβάνει διαδραστική παράσταση με τον κλόουν “ΛΟΛΟ” και μοίρασμα μπαλονοκατασκευών στους μικρούς.

Στο πρόγραμμα των παραδοσιακών χορών θα λάβουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής (συμμετέχει και το Χορευτικό του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων) καθώς και το χορευτικό τμήμα τού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Τα δρώμενα στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων  θα συνεχιστούν από τις 21.30 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα με Μουσικό λαικό πρόγραμμα - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό τραγούδι με τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Περιστέρη, Καλδάρα, κ.α. με ερμηνευτές τους Γ. Γκριζιώτη, Σ. Δελέγκο, Χ. Παναγιωτοπούλου, Μ. Δάρμα και Ανδ. Σταματόπουλο.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που ήδη είναι γεμάτη από κόσμο που έχει ανέβει ως εκεί για να τηρήσει το έθιμο και να πιάσει τον Μάη, περιλαμβάνουν Πρωτομαγιάτικη Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα δάση μας, τα κάλλη μας!» από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας και πώληση λουλουδιών από τον Σύλλογο Ανθοπωλών στους καθιερωμένους πάγκους στο κάτω μέρος της πλατείας.

Η πλατεία Ομονοίας θ’ αποτελέσει τον άλλο πόλο έλξης των Πατρινών για την γιορτή της Πρωτομαγιάς με την πραγματοποίηση από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ, της παράστασης Καραγκιόζη  με τίτλο «Το καμένο δέντρο και η περιπέτεια του Καραγκιόζη» που θα παρουσιάσει το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Δυτικής Ελλάδος.

Από τις 9.30 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα θ’ ακολουθήσει μουσική «ξενάγηση» με την Ορχήστρα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου - συνεργάτη του thebest.gr Γιάννη Πομώνη.

*Οι υπόλοιπες φωτό με τα άνθη από τα Ψηλαλώνια, τα χορευτικά συγκροτήματα και την έκθεση φωτογραφίας στα Ψηλαλώνια είναι του φωτογράφου Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις