Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκαέξι χρόνια χωρίς τον Άλκη Στέα- Οι Πατρινοί που τον τιμούν σήμερα στην πατρίδα του, την Ερμούπολη

Δεκαέξι χρόνια χωρίς τον Άλκη Στέα- Οι Π...

Η εκδήλωση, στην οποία θα παρίστανται πολλοί φίλοι και συγγενείς του Άλκη Στέα, θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ

Στην Ερμούπολη της Σύρου –νησιού καταγωγής του Άλκη Στέα- βρίσκεται το πατρινό «Πλήρωμα 94», προκειμένου να παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την εκδήλωση «Ευτυχείτε!» για την εμβληματική μορφή του Πατρινού Καρναβαλιού. Η εκδήλωση, στην οποία θα παρίστανται πολλοί φίλοι και συγγενείς του Άλκη Στέα,  θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ  ημέρα που  έχει θεσμοθετηθεί –από το 2009, με πρωτοβουλία του «94»- ως «Ημέρα Άλκη Στέα».

Το ταξίδι εντάσσεται στη δράση «Καρναβαλοτάξιδα» του πολιτιστικού σωματείου της Πάτρας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και αποτελεί συνδιοργάνωση με δύο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού: του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Σύρου και του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Ο Σουρής».

Τα μέλη του «Πληρώματος 94» έχουν προετοιμάσει ένα θεατροποιημένο αναλόγιο το οποίο εξιστορεί τις πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του Άλκη Στέα και αναφέρεται σε όλους τους τομείς της δραστηριοποίησής του, από τον Κινηματογράφο, το Θέατρο, το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, μέχρι την Διαφήμιση, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και –φυσικά- το Πατρινό Καρναβάλι. Η εκδήλωση εμπλουτίζεται με αντιπροσωπευτικά video, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, μουσική και τραγούδια.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Λογαράς, στη σκηνή μαζί του ανεβαίνουν η Αγγελική Σαλπιστή, η Δέσποινα Κούνα, η Ελένη Κίτσιου και ο Φώτης Λουριδάς, ενώ τους υπόλοιπους επιτελικούς ρόλους έχουν αναλάβει η Ελένη Γιώτη (σκηνικά - φροντιστήριο), η Κωνσταντίνα Διαμαντή (κομμώσεις - μακιγιάζ), η Σοφία Προβατίδου (ήχος-φώτα), ο Δημήτρης Λιακάκος (video), οι Μιμίκα Βισίλια, Άκια Σταμάτη, Ειρήνη Διαμαντή (παραγωγή - υποδοχή - ταξιθεσία) και ο Πέτρος Ψωμάς (έντυπα – δημόσιες σχέσεις).

Ο ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1933. Νεαρός ακόμα μετέβη στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με τη διαφήμιση. Ήταν συνιδρυτής μιας από τις παλιότερες εταιρείες του χώρου, με το όνομα ΗΧΩ. Παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Νέλλη Μάνου  και απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο. Σπούδασε Μαθηματικός στη Θεσσαλονίκη.

Είχε γίνει ήδη γνωστός στο πανελλήνιο από το ραδιοφωνικό "τηλεφωνικό παιγνίδι" που μεταδίδετο από τον τότε στρατιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης με πρώτους χορηγούς τα ξυραφάκια "ASTOR" και στην συνέχεια τη σοκολατοποιϊα "ΠΑΥΛΙΔΟΥ".

Στη συμπρωτεύουσα επίσης άρχισε να παρουσιάζει το φημισμένο Φεστιβάλ Τραγουδιού  του τότε ΕΙΡ. Καθιερώθηκε στη θέση αυτή και παρουσίαζε συνεχώς το θεσμό επί περιπου 25 χρόνια. Επίσης, ήταν από τους πρώτους παραγωγούς του Κρατικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας.

Με τη διεύρυνση της αγοράς της διαφήμισης, ο Στέας πήγε στην  Αθήνα και εργάστηκε σε γραφείο της εταιρείας του. Στο πλευρό του θεατρικού συγγραφέα Λάκη Μιχαηλίδη  παρήγαγε πολλά γνωστά διαφημιστικά συνθήματα της εποχής. Παράληλα ο Στέας συνέχισε τη δουλειά του ως παρουσιαστής και παρουσίαζε το Πατρινό Καρναβάλι (από το 1974) και διάφορα τηλεπαιχνίδια, όπως το "Αν εχεις γνώσεις διαβαινε". Στο κοινό είχε γίνει γνωστός με τό ρήμα "Ευτυχήτε" (η ορθή γραφή κατά την εποχή της εκφωνήσεως (λόγω υποτακτικής) και έτσι έχει αποτυπωθεί σε όλα τα οπτικά αρχεία), που επαναλάμβανε στην προσφώνηση - εκφώνηση - αποφώνηση όλων των εκπομπών του.

Απεβίωσε από καρκίνο, τον Μάρτιο του 1999. Κηδεύτηκε από το ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο.

 

Το πλήρωμα 94 στα σκαλιά του Δημαρχείου στην Ερμούπολη

Το πλήρωμα 94 στα σκαλιά του Δημαρχείου ...

Το πλήρωμα 94 στα σκαλιά του Δημαρχείου στην Ερμούπολη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις