Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση στο θέμα της ανορθόγραφης δασκάλας - "Η απαξία του εκπαιδευτικού είναι απαξία για την ίδια την αξία της εκπαίδευσης"

Παρέμβαση στο θέμα της ανορθόγραφης δασκ...

Ανέφερε συνάδελφος εκπαιδευτικός με μέιλ της στο thebest.gr

Προ ημερών το thebest.gr είχε αναρτήσει ένα θέμα όπου ένας Πατρινός γονέας παιδιού που πηγαίνει στην Ε’ τάξη του Δημοτικού σχολείου σε κεντρικό Δημοτικό της πόλης Πάτρας, είχε καταγγείλει πως οι φωτοτυπίες του μαθήματος της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού που είχαν δοθεί στο παιδί του και προφανώς και στους άλλους συμμαθητές του, είχαν ορθογραφικά λάθη.

Όπως επισήμαινε αγανακτισμένος ο γονιός, «το παιδί μου παρακολουθεί την Ε’ Δημοτικού και με μεγάλη μου λύπη βλέπω τις φωτοτυπίες της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού που δίνονται στο παιδί μου. Υποτίθεται ότι πρέπει να μαθαίνει σωστή ορθογραφία. Και μετά σου λέει πήγαινε σχολείο για να μάθεις γράμματα. Συγχαρητήρια στην δασκάλα του».

Στις φωτοτυπίες όπως ήταν ευδιάκριτο από το αρχείο pdf που εστάλη στο thebest.gr, η δασκάλα – εκπαιδευτικός φαίνεται πως είχε γράψει τη μετοχή του ρήματος «χρησιμοποιώντας» με ο αντί το ω που είναι το σωστό και πιο κάτω το ρήμα «υπογραμμίζω» με ένα μ!

Με αφορμή λοιπόν αυτό το δημοσίευμα που προκάλεσε είναι γεγονός πολλά σχόλια και συζητήσεις, εστάλη στο μέιλ του thebest.gr ένα κείμενο – παρέμβαση που υπογράφει η κυρία Δέσποινα Σμυρλή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «με αφορμή το δημοσίευμα σας σχετικά με την εκπαιδευτικό (δεν την γνωρίζω) που έκανε η ίδια ορθογραφικό λάθος, σας ομολογώ ότι αισθάνθηκα λύπη, τόσο για τον γονιό που το δημοσίευσε, όσο και για το ότι το θεωρήσατε είδηση!

Ως εκπαιδευτικός επί χρόνια, να επαναλάβω ότι αξίζει ο γονιός να δίνει ένα λουλούδι κάθε μέρα στο δάσκαλο του παιδιού του! Εάν είναι ευσυνείδητος έχει να δώσει τόσα! Αλλά δυστυχώς, όταν ο γονιός καιροφυλακτεί για το λάθος, το οποίο είναι ανθρώπινο, (γιατί όλοι μπορούμε να πούμε ότι 3 ΣΥΝ 2 ΙΣΟΝ ΕΞΙ σε μία στιγμή αφηρημάδας), τα αποτελέσματα θα τα δει ο ίδιος στο μέλλον…Η απαξία του εκπαιδευτικού είναι απαξία για την ίδια την αξία της εκπαίδευσης».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις