Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διακοπές με τροχόσπιτο στην Πάτρα; Δύσκολη απόφαση για τους τουρίστες - Ή θα μείνουν δίπλα στα σκουπίδια ή θα το πληρώσουν αρκετά...

Διακοπές με τροχόσπιτο στην Πάτρα; Δύσκο...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Τελευταία συζητείται ο καθορισμός χώρου “Camper Stop” στην λιμενική ζώνη

Η επαφή με τη φύση, η απόλυτη ελευθερία που έχει ο ταξιδιώτης να επιλέξει τον χρόνο και τον προορισμό των διακοπών του χωρίς δεσμεύσεις και η αμεσότητα της γνωριμίας με τοπικά έθιμα και ανθρώπους είναι τα στοιχεία που έχουν μετατρέψει το τροχόσπιτο και το αυτοκινούμενο στο μέσο «φετίχ» για περιπετειώδεις εξορμήσεις.

Τα τροχόσπιτα και τα αυτοκινούμενα πάνε παντού, παρέχουν στέγη στους εκδρομείς ακόμα και στις περιοχές που δεν υπάρχει η παραμικρή τουριστική υποδομή και, φυσικά, δίνουν τη δυνατότητα για διακοπές με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Αυτό που λένε με παράπονο όλοι όσοι αγαπούν τα τροχόσπιτα και τα αυτοκινούμενα είναι ότι η Ελλάδα είναι «αφιλόξενη» προς όσους επιλέγουν τον συγκεκριμένο τύπο τουρισμού.

Στις χώρες του εξωτερικού υπάρχουν σημεία εξυπηρέτησης για όσους ταξιδεύουν με αυτοκινούμενο και συγκεκριμένοι χώροι στους οποίους μπορούν να παρκάρουν και να περάσουν τη νύχτα.

Στην Ελλάδα παρακαλούν τα βενζινάδικα για να τους... αφήσουν να αδειάσουν τη χημική τουαλέτα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι περίπου 17.000 αυτοκινούμενα τον χρόνο μπαίνουν στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και Πάτρας γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να δημιουργηθούν κάποια στιγμή και οι κατάλληλες υποδομές

Κοντά στο λιμάνι της Πάτρας, σημείο εξυπηρέτησης της πλειοψηφίας των ταξιδιωτών απο την Ευρώπη που έρχονται απο τις χώρες της δύσης ή επιστρέφουν σε αυτές το λιμάνι της Πάτρας.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τις όμορφες παραλίες δίπλα στην πόλη αλλά δύσκολα επιλέγουν να τις επισκεφθούν.

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση οργανωμένος χώρος για να σταθμεύσουν για μια ή περισσότερες ημέρες το αυτοκινούμενό τους και να εξυπηρετηθούν.

Γι τους περισσότερους μια προσωρινή λύση είναι η περιοχή της πλάζ ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα της παραμονής κατα τους καλοκαιρινούς μήνες για λίγο περισσότερο καταφεύγουν στην παραλία της Καλόγριας και στη γύρω περιοχή.

Το τριήμερο του καρναβαλιού περίπου 60 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα φιλοξενήθηκαν στο parking Νταλικών (πλησίον του κολυμβητήριου του ΝΟΠ) και επισκέφτηκαν την πόλη μας .

Μάλιστα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ  Κων/νος Πλατυκώστας υποδέχτηκε στα γραφεία του οργανισμού τον Πρόεδρο κ. Βλαχογιάννη Θεόδωρο και τον Αντιπρόεδρο κ. Κουραβά Γιάννη της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με καθορισμό χώρου “Camper Stop” στην λιμενική ζώνη, ώστε τα διερχόμενα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα μέσω του λιμανιού να μένουν κάποιες ημέρες και στην Πάτρα. Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ θα συνεργασθεί και με τις τοπικές επιχειρήσεις Camping στο πλαίσιο αυτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις