Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για το θαλάσσιο μέτωπο

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για το θαλ...

Προτείνει στον Δήμαρχο να ζητήσει την μετατροπή της προσωρινής παραχώρησης σε οριστική

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών παρεμβαίνει για μια ακόμα φορά στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου. Με ανακοίνωσή της προτείνει στον Δήμαρχο να ζητήσει από την κυβέρνηση την υλοποίηση της προεκλογικής της δέμσευσης για μετατροπή της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης σε οριστική. Επίσης εξαπολύει βέλη κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠΑ και καλεί τον Δήμαρχο να τον αγνοήσει.

Η ανακοίνωση

"Θέλουμε δημόσια να τοποθετηθούμε για διάφορες εξελίξεις που αφορούν το διεκδικούμενο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας.

Θεωρούμε βέβαιο ότι το θέμα θα απασχολήσει προσεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο και θα εξεταστούν όλες οι πλευρές του ζητήματος, ωστόσο θα κάνουμε προς το παρόν, δυο  σημαντικές παρατηρήσεις.

  1. 1. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί δια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, μάλιστα από την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πόλη μας, για την άμεση οριστική παραχώρηση του κεντρικού παραλιακού μετώπου από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου, όπως δηλαδή ακριβώς προβλέπεται στην ισχύουσα σύμβαση προσωρινής παραχώρησης.
  2. 2. Η Δημοτική Αρχή, προχωράει σε εργασίες διαμόρφωσης στην Νότια πλευρά του θαλασσίου μετώπου, που θα οδηγήσουν γρήγορα στην χρήση του για περίπατο και αναψυχή από νέους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να την συνεχίσει άμεσα με την εκκένωση και την πεζοδρόμηση του τμήματος Αγίου Νικολάου – Γούναρη. Σημειώνουμε ότι ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ, είναι προφανώς υπό προθεσμία και ελάχιστα πλέον μπορεί να ζημιώσει την πόλη, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κύριε  Δήμαρχε αγνοήστε τον.

Ωστόσο κύριε Δήμαρχε, και εσείς όπως και εμείς, έχουμε μεγάλη εμπειρία ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και γνωρίζουμε τον αγώνα και την μεγάλη πίεση που απαιτείται και για να κινητοποιηθεί η πολιτική βούληση και για να νικηθεί η κρατική γραφειοκρατία.

Σας προτείνουμε: Με τη δύναμη που σας δίνει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκεφθείτε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν τον αρμόδιο Υπουργό και βάλτε του την απαίτηση της πόλης. Ζητήστε να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους και να μετατρέψουν την ήδη ισχύουσα Προσωρινή Παραχώρηση σε Οριστική, για να μπορεί άμεσα ο Δήμος Πατρέων, να προχωρήσει σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, για την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου.

Στην προσπάθεια σας αυτή, θεωρούμε πως όλη η πόλη θα είναι στο πλευρό σας.

Από την πλευρά μας, είμαστε στην διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια".

Για την Πρωτοβουλία:

Δημήτρης Αϊβαλής

Δημήτρης Αλεξίου

Γιάννης Πανταζόπουλος

Χρήστος Πατούχας

Νίκος Τζανάκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις